O viitoare mamă, rămasă pe străzi în Italia, imploră să fie ajutată să se întoarcă în România: „Nu am bani de mâncare! Vreau acasă”

Publicat: 01/04/2020 | 08:21

O româncă din Italia se află într-o situație disperată și, în ultimă instanță, a postat în mediul online un mesaj tulburător. Tânăra este însărcinată în trei luni și jumătate, nu are bani și loc de muncă, iar în contextul crizei coronavirusului totul devine o luptă deznădăjduită.

Românaca nu este ajutată de nimeni și nici nu are unde să stea, povestind că a rămas în stradă, în fața blocului, neștiind încotro să o apuce. Din păcate, autoritățile italiene nu au ajutat-o, iar poliștiștii au amenințat-o că va fi amendată. Româna dorește să revină în țară, însă neavând posibilități materiale se află într-un impas.

„Salut, oameni buni! Sunt gravidă în trei luni și jumătate. Am rămas aici. Am fost la aeroport să pot să-mi iau bilet, nimeni nu mă ajută. Am sunat la Ambasadă, niciun ajutor. Am sunat la Minister, a fost singurul care mi-a dat un sfat. Am ajuns în stradă, nu mai am loc de muncă, nu mai am unde să stau. Sunt în fața blocului și nu știu pe unde să o iau. Am întrebat de bilete de avion și polițiștii de acolo au spus că vor să-mi dea amendă”, povestește românca.

(CITEȘTE ȘI: CUM S-A ADAPTAT MARIAN CÎRLIG, UN ÎNVĂȚĂTOR DINTR-O COMUNĂ DIN CĂLĂRAȘI, LA ȘCOALA ONLINE: „NU ÎNSEAMNĂ A LE DA TEME CU NEMILUITA”)

”Am sunat la Ambasadă, mă tratează ca pe un câine!”

Românca spune că a sunat la Amabasada României, însă nu a primit nici aici ajutorul la care spera. Și mărturisește că a fost tratată ”ca un câine”, iar familia din  România este disperată.

”Nu am doctor, nu am nimic. Nu știu ce să fac. Vreau doar să ajung acasă. Nu mai am bani de mâncare, nu mai am nimic. Am sunat la Ambasadă, mă tratează ca pe un câine. Am familia disperată acasă”, spune tânăra româncă în înregistrarea video pe care a distribuit-o pe pagina de socializare.

(VEZI ȘI AICI: SCRISOAREA UNEI ROMÂNCE DISPERATE: ”IERTAŢI-MĂ. ŞI EU SUNT DE VINĂ, DAR AVEAM COPILUL PE MOARTE”)