O vasluiancă venită din Marea Britanie s-a dus direct într-o stațiune montană, la distracție! Trebuia să fie în carantină

Publicat: 30/01/2021 | 13:03

O femeie din Vaslui, care tocmai ce revenise din Marea Britanie, unde s-a descoperit noua tulpină de coronavirus, mult mai contagioasă, a fost găsită într-o stațiune montană. Se retrăsese la munte să se distreze. Era singura fără mască.

O vasluiancă ce se întorsese recent din Marea Britanie și care ar fi trebuit să fie în carantină a fost găsită de jandarmii din Brașov în zona telecabinei Capra Neagră. Potrivit Jandarmeriei Brașov, femeia a fost legitimată,, în jurul orei 12.00, deoarece nu purta mască de protecție. Potrivit reprezentanților IPJ Brașov, era singura turistă care nu purta masca de protecție. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ROMÂNIA 8 IANUARIE. CÂȚI OAMENI AU MURIT ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

În urma verificărilor, jandarmii au aflat că femeia ar fi trebuit să se afle în carantină, în municipiul Vaslui, ca urmare a revenirii în țară din Regatul Unit al Marii Britanii. Femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea carantinei și a fost anunțat DSP-ul.

O femeie, pacienta 0 infectată cu noua tulpină de coronavirus

Noua tulpină de COVID-19 a fost descoperită la o femeie din România care nu a călătorit în Marea Britanie, acolo unde a apărut pentru prima data noua formă a virusului, și nici într-o altă țară. Starea ei de sănătate este bună. Femeia infectată cu noua tulpină de coronavirus care e cu 70 la sută mai contagioasă se află internată în spital. În prezent, se face anchetă epidemiologică pentru a se vedea cu cine a intrat femeia în contact, mai ales că noua tulpină este mai contagioasă decât cea iniţială, scrie antena3.ro. (NU RATA: ELENA UDREA A AFLAT CĂ ESTE INFECTATĂ CU NOUL CORONAVIRUS, CU O ZI ÎNAINTEA ULTIMULUI TERMEN DIN PROCES)

În urmă cu o săptămână, un bărbat internat la Institutul Matei Balş din Capitală şi infectat cu noul coronavirus era suspect că ar fi infectat cu noua tulpină a virusului. Bărbatul întors din Marea Britanie avea simptome de COVID-19. Dar analiza noii tulpini în cazul lui nu a fost confirmată.