O turistă care a fost violată într-un apartament din New York a primit 7 milioane de dolari de la Airbnb

Publicat: 16/06/2021 | 13:21

Airbnb a plătit 7 milioane de dolari unei turiste care a fost violată într-o casă din New York. Femeia a încasat banii după un atac în care a fost amenințată cu un cuțit. Totul s-a întâmplat în 2015, de Revelion.

În ziua în care a avut loc agresiunea, victima și amicii ei au luat cheile proprietății de la un magazin din zonă. Potrivit raportului, suspectul a făcut o copie după cheie, pe care a folosit-o pentru a intra în locuință înainte de viol.

Femeia a revenit în casă puțin după miezul nopții, iar suspectul, Junior Lee, în vârstă de 24 de ani, ar fi așteptat-o în baie. Bărbatul a fost acuzat de agresiune sexuală, dar a pledat nevinovat. În clipa de față, Junior Lee se află în arest.

Ulterior, o echipă din partea Airbnb a luat legătura cu departamentul de poliție local pentru a caza presupusa victimă într-un hotel. În plus, s-a oferit să achite consilierea și transportul mamei femeii violate din Australia.

Turistă violată într-un apartament din New York. “În cazurile de agresiune sexuală…”

Potrivit Bloomberg, Airbnb a plătit 7 milioane de dolari și, conform acordului, victima nu poate da în judecată Airbnb sau pe gazda apartamentului unde s-a petrecut violul.

În cazurile de agresiune sexuală, înțelegerile la care am ajuns permit victimelor să vorbească liber despre experiențele lor. Aceste reguli se aplică și în cazul din New York”, a spus purtătorul de cuvânt al Airbnb, Ben Breit.

Compania Airbnb nu a schimbat, însă, regulile privind cheile și unde le pot lăsa gazdele. În plus, proprietarii de pe platformă nu sunt obligați să utilizeze dispozitive de blocare sau să schimbe codurile pentru tastaturi între rezervări. De asemenea, nu sunt forțați să dezvăluie cine mai are copii ale cheilor. A introdus, totuși, o serie de reduceri pentru gazdele care vor să achiziționeze încuietori inteligente și detectoare de zgomot.