O țară din Europa ar putea închide granițele timp de un an de zile: ”Un al doilea și chiar un al treilea val de coronavirus…”

Publicat: 20/04/2020 | 14:46

Mai multe țări europene încep să relaxeze măsurile de restricție impuse de criza coronavirusului, iar Cehia este una dintre acestea. Cehia a raportat 6.660 cazuri de coronavirus şi 181 decese, iar acum – după ce carnatina a fost impusă pe data de 16 martie – magazinele mici se pregătesc să redeschidă și să își reia activitatea.

Totuși, oficiali din Ministerul Sănătății avertizează că granițele ar trebui să rămână închise chiar și un an de zile, dacă nu chiar doi, asta în pofida măsurilor de relaxare care vor fi luate gradual.  Iar președintele Milos Zeman le-a recomandat cetăţenilor cehi care vor să plece în vacanţa estivală să „se bucure de peisajele mirifice ale Cehiei”.

În ceea ce privește măsurile de relaxare, în contextul crizei coronavirusului, guvernul ceh a decis – la 14 aprilie – ca din data 27 aprilie să fie redeschise magazinele cu suprafață de până la 200 de metri pătrați, asta n cazul în care nu sunt amplasate în centre comerciale cu suprafață de peste 5000 de metri. Tototdată, la începutul lunii iunie s-ar putea redeschide hotelurile, cafenelele, teatrele, muzeele și galeriile de artă.

(CITEȘTE ȘI: ASTA SCHIMBĂ TOT! S-A AFLAT ADEVĂRUL DESPRE CORONAVIRUS)

Presa din Cehia informează că oficialii din Ministerul Sănătăţii au afirmat că restricţiile privind închiderea şi supravegherea graniţelor ar trebui păstrate pentru un an sau chiar doi ani. Ministrul Adam Vojtech a declarat ulterior că restricţiile ar putea fi păstrate doar pentru anumite ţări, în timp ce călătorii în state precum Slovacia ori Croaţia ar putea fi permise.

Nu ştim până în acest moment dacă vom avea un al doilea şi chiar un al treilea val de coronavirus. Vom şti probabil la finalul lunii mai”, a declarat Adam Vojtech, potrivit mediafax.ro.

(VEZI ȘI AICI: EXPERȚII AU FĂCUT ANUNȚUL-BOMBĂ! PE CE DATĂ EXACTĂ VA SCĂPA ROMÂNIA DE CORONAVIRUS)