O tânără infectată cu noul coronavirus povestește coșmarul prin care trece: „De ce tocmai eu? Dacă o să mor…”

Publicat: 08/04/2020 | 08:32

Cristian, un tânăr blogger român, a postat în mediul online povestea unei tinere infectată noul coronavirus, aflată pe patul din spital.

Tânăra le reamintește celor care îl urmăresc pe Facebook că infecția cu COVID-19 nu este o glumă, iar primele simptome nu trebuie igorate pentru că boala este insuportabilă.

„Ca și tine, am fost la fel de sceptică în ceea ce privește acest virus care amenință întreaga planetă. Noul CO-VID19. Am zis: nu are cum!

Așa că nu am ținut cont de nicio prevedere legală și uite că am pățit-o chiar eu. Ce pot spune acum, că îmi pare rău? Este prea târziu!
Totul a început într-o zi de Marți, cu o mică febră și durere în gât. Nimic de băgat în seamă.

Am zis: “este o simplă răceală, am făcut duș, am ieșit afară cu câțiva prieteni, se poate întâmpla oricui, ce trebuie să mă alertez?!”
A doua zi, Miercuri: febra avea să treacă de 39 grade, frisoare, dureri în tot corpul și nu știam ce se întâmplă. Din persoana sceptică am devenit mai mult decât credincioasă. De ce Doamne , eu ? Oare ce se întâmplă ?

Am sunat la 112 și le-am spus:
– “Nu știu ce am, durerile sunt insuportabile, simt cum se dezlipește pielea de pe mine”. Urlam efectiv de durere și nu îmi trecea cu nimic. În 10 minute, un echipaj de salvare a ajuns la mine și am fost preluată ca un pacient cu dureri groaznice.

Rezultatul, pozitiv

După câteva zile, rezultatul avea să anunțe cel mai negru rezultat: Co-Vid19 – Pozitiv.
În capul meu, se desfășura un întreg film:
– de ce nu am ascultat îndrumările specialiștilor?
– de ce am fost încăpățânată ?
– de ce am uitat de Dumnezeu ?
– cine am devenit ? cine sunt eu ?
Gândiți-vă că toate durerile cumulate, la un loc, sunt simptome mici față de durerile resimțite de la acest nenorocit de virus.
Am fost pusă în fața faptului împlinit și nu-mi venea să cred. De ce tocmai eu ?
Dacă o să mor, nici măcar rudele nu o să mă poată vizita și nici să mă conducă pe ultimul drum. Și totul doar din prostia mea…
I-am promis Lui Dumnezeu că nu o să-L mai dezamăgesc niciodată dacă îmi va oferi o nouă șansă și că o să mă rog pentru sănătatea tuturor celor care se gândesc la mine în timp ce îmi citesc povestea.
Împărtășiți-o cu câți mai mulți prieteni, pe grupuri, pentru a realiza că nu este de joacă!”.

Situația cazurilor din România

În România au fost confirmate, până acum, 4.417 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 198 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.