O tânără din Sălaj a sunat la 112 și a reclamat că a fost sechestrată și violată. Ce au stabilit polițiștii ulterior

Publicat: 04/05/2021 | 12:59

O tânără din Sălaj a reclamat “din plictiseală”, la 112, faptul că ar fi fost sechestrată și violată. După ce s-a stabilit adevărul, adolescenta a fost condamnată la patru luni într-un centru de reeducare pentru că a mințit.

Totul s-a întâmplat anul trecut, în luna martie. Într-o seară, adolescenta a sunat la numărul unic de urgență 112 și a cerut ajutor, precizând că este sechetrată într-un imobil din Zalău. Pe durata discuției cu operatoarea, s-a auzit vocea unui bărbat care a întrebat “Cu cine vorbești acolo?”. Ulterior, telefonul s-a întrerupt.

Imediat, oamenii legii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal şi au demarat o anchetă. În primă fază, au blocat strada de unde fata solicitase ajutor. Apoi au fost mobilizați toți poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale.

O tânără din Sălaj a reclamat că a fost violată. Ce s-a întâmplat, însă, cu adevărat

După ce s-au verificat datele de pe desfășurătorul telefonului s-a stabilit că sunt șanse ca numărul de mobil să fie folosit de un tânăr din Zalău. Acesta a fost rapid identificat de polițiști, a recunoscut că numărul de telefon îi aparține și a indicat adresa unde locuiește.

Bărbatul a precizat că locuiește într-o garsonieră, alături de iubită, mamă și soră. A spus că, în seara precedentă, partenera lui, în vârstă de 14 ani, i-a împrumutat telefonul mobil, după care a rămas singură în cameră.

Interogată de poliţişti, minora a recunoscut că a efectuat acel apel la 112, din cauza faptului că se plictisea şi avea chef de distracție. Ulterior, a închis telefonul mobil pentru a nu putea fi contactată de către dispecer sau poliţişti.

Pe durata evaluării efectuate de specialiştii Serviciului de Probaţiune, fata a declarat că “nu are cum să fie aspru pedepsită pentru o simplă glumă”. S-a ales cu patru luni într-un centru de reeducare.