O tânără din Bihor a stârnit revoltă, după ce a postat o poză în care sărbătorește împuşcarea unui cerb

Publicat: 30/12/2019 | 09:54

O  tânără din județul Bihor a stârnit valuri de revoltă pe Facebook după ce a postat o poză în care sărbătorește împuşcarea unui cerb. Roxana Tota apare alături de o prietenă în imagine, iar autoritățile au declanșat o anchetă ca să afle dacă animalul a fost sacrificat legal în condiţiile în care, potrivit legii, vânătoarea la cerb “pentru trofeu” s-a încheiat pe 15 decembrie.

Roxana Tota, o tânără din localitatea bihoreană Valea de Sus, comuna Câmpani a făcut publică poza-problemă în seara de vineri, 27 decembrie. În dreptul fotografiei în care apare alături de o prietenă, ea a scris mesajul: “sărbătorind vânătoarea de cerbi”. În imagine se poate vedea animalul de pe puntea din spate a unui Nissan Navara, care aparține Ocolului Silvic Sudrigiu, relatează ebihoreanul.ro, iar tânăra şi prietena ei se pozează ţinând coarnele animalului ca pe un trofeu. Mai mulți iubitori de animale i-au reproşat fetei că se distrează pe seama unui “masacru pe faţă”, în condiţiile în care “nu e nimic funny (n.r.: amuzant) în asta”, a spus un alt internaut.

În urma anchetei deschise, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor au găsit-o pe tânără, cerbul împuşcat, dar şi pe vânătorii care l-au ucis. Din primele verificări, cerbul a fost împuşcat vineri, iar vânătorii au prezentat poliţiştilor o autorizaţie eliberată de Ocolul Silvic Sudrigiu. Documentul, care le dădea dreptul să împuşte un cerb mascul de selecţie, a fost ridicat până la finalizarea anchetei începute pentru suspiciuni de braconaj.

“Se va verifica dacă vânatul corespunde categoriei pentru care s-a emis autorizaţia şi pentru care perioada de vânătoare se încheie pe 31 decembrie”, au declarat surse judiciare pentru publicația Bihoreanul.

Potrivit aceloraşi surse, tânăra ar fi realizat fotografia în curtea unei persoane la care vânatul urma să fie prelucrat. Cert este că, imediat după sosirea poliţiştilor, Roxana Ţoţa a şters postarea de pe Facebook.