O tânără de 29 de ani a fost condamnată la închisoare, după ce s-a ras în cap și s-a prefăcut bolnavă de cancer ca să facă rost de bani pentru nunta mult visată

Publicat: 23/12/2020 | 17:53

Caz incredbil în Anglia. O femeie s-a ras în cap și s-a prefăcut că este bolnavă de cancer în fază terminală pentru a face rost de bani, ca să își organizeze nunta mult visată cu iubitul ei. Pentru infracțiunea comisă, ea a primit cinci luni de închisoare în Marea Britanie.

Tânăra de  29 de ani și-a păcălit inclusive apropiații, care s-au organizat rapid pentru ea și au făcut grupuri pe Facebook pentru a strange donații pentru ea.

Toni Standen, în vârstă de 29 de ani, din Widnes, Cheshire, le-a spus tuturorcă mai are doar două luni de trait. Într-un timp foarte scurt, apropiații s-au mobilizat să strângă suma de 8.500 de lire pentru ea și pentru a-I organiza nunta pe care și-o dorea atât de mult, fiind, de altfel, și „ultima” ei dorință.

Toni Standen s-a prezentat miercuri, 23 decembrie, în faţa unei instanţe judecătoreşti din Chester şi a pledat vinovată pentru fraudă. A primit sentinţa de 5 luni de închisoare şi trebuie să restituie o donaţie de 2.000 de lire sterline făcută de un om de afaceri local.

CITEȘTE ȘI: Florin Marin, atacat fără menajamente de frații din Anglia ai lui Philip Clements: „E o lipitoare, un profitor, nu l-a iubit niciodată”

Apropiații și-au dat seama de minciună când Toni a plecat în luna de miere

Serviciul de urmărire penală a declarat că Toni Standen le-a spus celor doi prieteni ai săi, Ashlea Rowson și Jennifer Douglas, că a fost diagnosticată cu cancer vaginal în stadiu terminal. Ba mai mult, le-a trimis prietenilor actualizări periodice cu privire la tratamentul ei cu claritate, în detaliu, motiv pentru care nimeni nu şi-ar fi închipuit că minte.

De asemenea, potrivit Daily Mail, și-a ras capul pentru a apărea ca şi când fusese supusă tratamentului cu chimioterapie şi a împărtăşit imaginile pe reţelele de socializare.

Și-a mințit apropiații că este bolnavă de cancer ca să facă rost de bani pentru nuntă

„Mama şi fratele ei erau răpuşi de durere când i-au auzit vocea, dar ea a ţinut mai apoi un discurs fără cusur, ba chiar a spus şi câteva glume. Era foarte binedispusă”, a spus un apropiat.

După căsătoria lui Toni şi soţul ei, James, cei doi au plecat într-o lună de miere în Turcia, imediat după eveniment. Moment în care toți prietenii au început să aibă suspiciuni, ea recunoscând totul ulterior.

„Vă iubesc, sunt recunoscătoare pentru tot ce aţi făcut în ultimii doi ani. Îmi pare foarte rău pentru toate acestea, sunt jenată și cu inima frântă și chiar acum mă lupt. Vreau să spun atât de multe, dar mă lupt cu mine pentru că nu ştiu de unde să încep. În momentul de față nu știu dacă Jim și cu mine vom divorța, nu îl învinovățesc dacă o va face și nu vă învinovățesc pe niciunul dacă acesta este sfârșitul, înţeleg complet şi va trebui să trec şi peste asta”, a spus femeia care a mințit.

„Nu numai că nu te-ai oprit, ai agravat totul!”

„Ai continuat să înfrumuseţezi minciuna spunând că mai ai doar câteva săptămâni de trăit. Nu accept faptul că nu te-ai putut opri. Nu numai că nu te-ai oprit, ci ai agravat totul susţinând interviuri în ziare pentru a genera simpatie publică. Ai folosit banii strânşi din generozitatea străinilor pentru a-ţi plăti nunta şi vacanţa. Ai continuat să primeşti bani multe luni. Oricine ar fi îngrozit de comportamentul tău.” a declarat judecătorul Sanders, cel care a condamnat-o pe Toni la 5 luni de închisoare.