O româncă stabilită în Spania, despre restricțiile drastice impuse de criza coronavirusului: ”Putem ieși din casă doar o dată pe săptămână”

Publicat: 20/03/2020 | 17:10

Criza coronavirusului impune restricții drastice în toate țările afectate, iar România nu face excepție de la această regulă. Sunt preconizate măsuri suplimentare și în țara noastră, în încercarea de a stopa răspândirea infecției cu COVID-19, iar distanțarea socială este, în această perioadă, esențială.

O româncă stabilită în Spania spune că autoritățile au impus restricții care nu pot fi încălcate decât cu riscul unor consecințe grave. Nu se poate ieși din casă decât o dată pe săptămână, spune românca, iar dacă mergi la magazin nu poți cumpăra mai multe de 2-3 produse de același tip. Iar hârtie igienică, mai spune ea, nu se găsește ”pe nicăieri”.

”A 5-a zi acasă, închiși, nu putem ieși decât o dată pe săptămână la cumpărături. Nu mă așteptam să văd că chiar toată lumea rămâne acasă, am fost ieri la magazin pentru că rămăsesem fără alimente. Imediat ce intri te obligă să te dai cu gel dezinfectant. Nu ai voie să cumperi mai mult de 2-3 lucruri din același produs. E o situație foarte dificilă. E un pic amuzant – nu e hârtie igienică pe nicăieri”, a povestit Larisa, potrivit stirileprotv.ro.

”Ieșim la geam și aplaudăm în semn de mulțumire…”

Totodată, Larisa spune că oamenii aplaudă, în fiecare seară, ieșind la ferestre, eforturile depuse de toți cei care luptă, oră de oră, pentru sănătatea cetățenilor. Iar atunci când ieși pe stradă trebuie să ai asupra ta o adeverință de la serviciu.

„În fiecare seară la ora 20 ieșim la geam și aplaudăm în semn de mulțumire pentru ei care luptă pentru noi. Pe stradă dacă nu ai o foaie de la lucru, poliția îți dă amendă care pornește de la 600 de euro. În mașină nu ai voie mai mult de două persoane, unul conduce, iar al doilea poate sta numai în spate”, a mai spus Larisa, potrivit sursei citate mai sus.

(VEZI ȘI AICI: ANDA ADAM NE-A ARĂTAT CUM SE APĂRĂ DE CORONAVIRUS. “SUNT FOARTE PRECAUTĂ. MAI MULT PENTRU EVELIN, SINCERĂ SĂ FIU…”)