O româncă și-a ucis soțul când a aflat că vrea să divorțeze. Care a fost scenariu macabru pe care l-a cosntruit

Publicat: 19/12/2019 | 13:36

Viorela Hirstea, femeia care și-a ucis soțul, fără să clipească, va rămâne 20 de ani în spatele gratiilor. Planul pus la punct a fost unul riguros, a resprectat fiecare pas.(CITEȘTE ȘI: FILMĂRILE CARE ”ANUNȚĂ” DIVORȚUL VEDETEI TV. OANA ZĂVORANU, LA BRAȚ PRIN MALL CU UN ”URSULEȚ” MANIERAT)

Românca era plecată în străinătate de ani buni. Ea trăia împreună cu soțul ei în Narbonne, Franța. Crima a avut loc la 13 aprilie 2017, însă sentința abia acum a fost stabilită.

Presa franceză a oferit detalii despre acest caz și modul în care s-au întâmplat lucrurile. Motivul crimei a fost faptul că femeia nu am putut să accepte că soțul ei își dorește să divorțeze. Cum ideea de separare era de neconceput pentru ea, românca a recurs la un gest extrem. Firul evenimentele este înfricoșător, a facut totul cu sânge rece.

Care a fost scenariul crimei

După ce a aflat decizia soțului, Viorela Hirstea nu a mai stat pe gânduri și a pus planul în aplicare. I-a oferit un pahar de nectar de pere, în care a pus un medicament puternic, împotiva anxietății, care provoacă somnolență instantă și un somn profund. A așteptat ca soțul ei să adoarmă, iar apoi i-a pus pe cap o pungă de gunoi, pe care a legat-o cu bandă adezivă. După asta a plecat de acasă timp de o oră, iar la întoarce l-a găsit mort.

Daniel Hristea a fost declarat mort abia după 15 zile, atunci când Viorela a mers la Poliție și a recunoscut întreaga faptă. În urma investigațiilor s-a decis o condamnare de 20 de ani.

În timpul procesului s-a stabilit că românca era paranoică și deprimată și asta a determinat-o să acționeze în acest fel. Acest lucru a fost exploatat de avocat în sala de judecată.

” Nu putem ignoră paranoia ei. Și există multe lucruri care trebuie luate în considerare… Ea a lăsat totul pentru el, viața ei în România. Când el i-a spus că vrea să divorțeze, a fost picătura care a umplut paharul”, a pledat avocatul femeii.