O româncă revenită din Marea Britanie acuză condițiile mizere de carantinare dintr-un hotel de pe litoral: ”Am cerut doar mâncare comestibilă. Copilul plângea de foame!”

Publicat: 06/04/2020 | 10:54

Pentru a încerca stoparea răspândirii infecției cu noul coronavirus, autoritățile au stabilit măsuri de carantinare a românilor care au revenit în țară din ”zone roșii”. Mulți dintre aceștia au fost cazați la hoteluri de pe litoral, iar Oana, o româncă întoarsă din Marea Britanie, mamă a unui copil de 3 ani, acuză condițiile mizere de carantinare.

Femeia a postat pe pagina de socializare un mesaj în care a descris întreaga situație din Hotelul Flora – Mamaia – spunând că nu se aștepta la așa ceva și că totul este aproape un coșmar.  Oana se plânge în mesajul postat pe Facebook de calitatea mâncării, de faptul că există o indiferență totală la recepţia hotelului, iar în camere este praf şi mobilier stricat.

Sper că sunt bine. Nu am cerut lux. Am venit singuri, nu am fost repatriați. Nu am fost întrebați de absolut nimeni dacă tușim, dacă suntem bolnavi. Când am venit aici ne-au băgat într-o sala mare, era murdar pe jos, oamenii fumau”, scrie românca revenită în țară.

”Nu ne-a văzut un medic”

Oana a mai scris că nu a cerut decât mâncare ”comestibilă”, iar copilul de 3 ani plângea de foame. După ce a solicitat mâncare pentru copil, a primit-o abia la ora 14.00, dar a fost vorba despre ”pilaf nefiert, nesărat, mâncare de regim”. Bineînțeles, copilul nu a mâncat, spunând, printre lacrimi, doar că ”vrea acasă”. Românca a mai scris că nu își poate ține copilul, timp de două săptămâni, doar cu mezeluri și conserve. Mai mult, a precizat că ea și copilul nu au fost văzuți de un medic.

”Ne-am urcat în cameră. Nu am vrut figuri, stau suport. Am cerut doar să ne dea mâncare comestibilă. Copilul plângea de foame. Am sunat la recepție. Am cerut doar mâncare pentru copil. La ora 14:00 abia ne-au adus mâncare. Ne-au adus un pilaf, nefiert, nesărat, mâncare de regim. Copilul a zis: nu pot să mânânc, vreau acasă! Eu nu pot să țin copilul cu mezeluri, conserve. Ce fac două săptămâni cu copilul meu de trei ani. Nu ne lasă să primim mâncare gătită de la restaurant. Ne plătea cineva, eu sunt din Constanța. Nu ne-a văzut un medic”, a scris Oana Maria Gologan în mediul online.

(VEZI ȘI AICI: DRAMĂ ÎN PRAHOVA. UN TÂNĂR DE 25 DE ANI, SUSPECT DE CORONAVIRUS, A FOST PLIMBAT DE LA UN SPITAL LA ALTUL. CARE A FOST CAUZA DECESULUI)