O pană de curent a distrus aparatele de producție ale postului TVR! Tehnicienii încă încearcă să rezolve problema

Publicat: 18/02/2020 | 21:24

Televiziunea Română trece prin probleme tehnice serioase în acest moment. O pană de curent care a durat un minut a distrus o mare parte din producția știrilor, iar un jurnal a fost anulat.

Pana de curent a avut loc în această seară, la 18:30 și, deși a durat extrem de puțin, pagubele au fost enorme pentru TVR.  La reluarea alimentării cu energie electrică nu au mai pornit o parte dintre sistemele de producție ale instituției. Este vorba de unul dintre calculatoarele de emisie, de serverele de la știri, sport și de la studiourile virtuale. Partea de producție a fost cea mai afectată, potrivit paginademedia.ro

Jurnaliștii nu au mai putut să monteze materialele care urmau să intre pe post. Ca urmare, Jurnalul de la ora 19:00 de pe TVR 2 a fost anulat, iar stația a difuzat doar promo-uri. Nici jurnalul sportiv de la 19:30 nu a mai intrat pe post și au rămas și fără internet.

De asemenea, Jurnalul de la ora 20:00 de pe TVR 1 a intrat pe post doar cu materiale LIVE, cele înregistrate nu au mai putut fi difuzate.

Tehnicienii instutuției încă lucrează la remedierea problemelor.