O nouă metodă de protecție! „Acvariul” creat pentru a-i apăra pe medici de coronavirus

Publicat: 01/04/2020 | 19:03

În ultima perioadă situația din România, în ceea ce privește sistemul medical este un alarmantă. În contextul epidemiei de coronavirus și a echipamentelor medical și de protecție puține, mai mulți medici renunță la atribuțiile lor, pentru că se simt în pericol.

Pentru a veni în ajutorul medicilor și pentru a le oferi o grad de protecție mai ridicat, câțiva tineri din Cluj-Napoca au realizat un dispozitiv care îi poate ajuta pe medicii din secțiile de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), să îngrijească în siguranță pacienții infectați cu coronavirus, notează Ziua de Cluj(CITEȘTE ȘI: CUM POȚI SĂ TE DEZVOLȚI PERSONAL ȘI SPIRITUAL ÎN TIMPUL CRIZEI PROVOCATĂ DE NOUL CORONAVIRUS! UN REPUTAT PSIHOLOG A DEZVĂLUIT TOT CE TREBUIE SĂ FACI)

Dispozitivul creat se numește „acvariu”. Acesta se pune deasupra capului bolnavului astfel reducând riscul de contaminare a personalului medical în timpul unor proceduri cu grad ridicat de transmitere a virusului ca: intubare, ventilația sau resuscitarea. (VEZI ȘI: EPIDEMIA DE CORONAVIRUS L-A ÎMBOGĂȚIT CU 4 MILIARDE DE DOLARI! CINE ESTE OMUL DE AFACERI CARE A REUȘIT ACEASTĂ PERFORMANȚĂ)

Două astfel de „acvarii” au ajuns, pentru testare, la medicii din două spitale din Cluj, respectiv la Spitalul de Pneumologie și Ftiziologie(Spital COVID) și la IRGH. Cele două unități medicale urmând a oferi și un feedback pentru îmbunătățirea prototipului.