O minoră de 14 ani a fost convinsă de propriul iubit, prin metoda „Loverboy”, să se prostitueze

Publicat: 29/04/2021 | 10:43

O minoră de 14 ani a fost convinsă de propriul iubit, prin metoda „Loverboy”, să se prostitueze. Individul i-a promis că se va căsători cu ea și că din banii strânși își vor cumpăra un apartament, ca să locuiască împreună.

În primăvara anului 2019,  Andrei Ionuț Chiuda, în vârstă de 21 de ani, a recrutat-o pe adolescentă și, împreună cu Alexandru David D., a obligat-o să se prostitueze. Cei doi tineri au închiriat în regim hotelier un apartament de la etajul al optulea al unui bloc din Iași, acolo unde adolescenta se întâlnea cu diverși clienți.

În august 2020, cei doi tineri au fost trimiși în judecată. Inițial, Tribunalul Iași a decis condamnarea lui Andrei Ionuț Chiuda la 6 ani, 6 luni și 20 de zile de pușcărie, pentru trafic de minori. În același dosar, în cazul lui David Alexandru D., magistrații au aplicat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție, pentru o perioadă de 3 ani și 6 luni, sub acuzațiile de trafic de minori și deținerea de droguri în vederea consumului propriu, potrivit bzi.ro.

Ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelul formulat de procurori și au scăzut pedeapsa lui Alexandru David D., de la 3 ani și 6 luni, la 3 ani și 4 luni – măsură educativă privativă de libertate. Decizia este definitivă.