O masă de aer polar a intrat în România. În ce oraș temperatura a coborât la -11 grade

Publicat: 22/11/2020 | 14:05

O masă de aer polar a ajuns în România. Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică temperaturile din termometre au scăzut radical în unele zone ale țării.

Staţia meteo Miercurea Ciuc a înregistrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o temperatură de minus 11,6 grade Celsius, cea mai scăzută înregistrată în ţară, în zonele locuite. Temperaturi scăzute au fost remarcate și în zonele din apropier. (CITEȘTE ȘI: IARNA ÎȘI FACE SIMȚITĂ PREZENȚA. MAI MULTE DRUMURI DIN ȚARĂ AU FOST ACOPERITE DE ZĂPADĂ)

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, şi în celelalte localităţi ale judeţului s-au consemnat valori coborâte de temperatură: minus 10,7 grade la Joseni, minus 9,8 la Topliţa şi minus 8,4 la Odorheiu Secuiesc. La staţia de munte Bucin, minima înregistrată în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost de minus 10,8 grade Celsius.

Temperaturi sub media multianuală

Valorile înregistrate se situează sub media multianuală şi caracterizează o vreme rece, fiind determinate de o masă de aer de origine polară care a pătruns în zonă în cursul zilei de sâmbătă şi în timpul nopţii. (VEZI ȘI: VINE IARNA ÎN ROMÂNIA! METEOROLOGII ANUNȚĂ VÂNT PUTERNIC ȘI NINSOARE)

„E o masă de aer de origine polară, care a pătruns în cursul zilei de ieri (sâmbătă – n.r.) şi în noaptea care a trecut, acum se cantonează pe văi, pe depresiuni şi cum nu e circulaţie intensă, nu e vânt şi suntem într-un câmp de presiune ridicată, va staţiona. Mai avem şi strat de zăpadă, chiar dacă superficial, ceea ce face ca valorile termice să rămână coborâte”, a arătat meteorologul Marius Bratu, potrivit Agerpres

Citește și...