O mamă și-a părăsit cei cinci copii, iar fostul soț a dat-o în judecată. Ce a decis instanța

Publicat: 26/04/2021 | 11:12

Situație complicată într-o familie destrămată din Iași. O mama și-a părăsit cei cinci copii, fapt pentru care a fost dată în judecată de fostul partener. Pe parcursul procesului au ieșit la iveală detalii surprinzătoare.

După câțiva ani de relație și cinci copii, cei doi soți au decis să o ia pe drumuri separate. Femeia și-a găsit un alt partener, așa că și-a lăsat copiii în urmă. Însă ar fi trebuit să le achite lunar copiilor săi o sumă de bani, lucru de care a uitat complet.

Astfel, în data de 16 septembrie 2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea acesteia în judecată sub acuzația de abandon de familie. Deși femeia a renunțat complet la copiii ei, instanța a decis să nu o pedepsească.

Aceasta a scăpat deocamdată de acuzațiile aduse de procurori. Săptămâna trecută magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus achitarea femeii, motivând că fapta nu este prevăzută de legea penală.

„Instanța o achită pe inculpata Veronica P., trimisă în judecată în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, deoarece fapta nu este prevăzută de legea penală. Lasă nesoluționată acțiunea exercitată de părțile civile Ion, Andrei Iulian, Marin Dănuț, Gabriela Andreea și Gabriel Bogdan H., prin reprezentantul legal Dumitru H.”, au menționat judecătorii ieșeni, potrivit biz.ro.

Detalii inedite au ieșit la iveală

Mai mult, femeia nu a stat nici ea degeaba. Aceasta l-a chemat în judecată pe fostul soț, dar și pe un alt bărbat pentru a se stabili paternitatea unuia dintre cei cinci copii ai săi. Se pare că unul ar fi avut alt tată, lucru ținut ascuns pentru o perioadă.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis acțiunea formulată de femeie și s-a stabilit că unul dintre cei cinci copii nu este într-adevăr al fostului soț.

(CITEȘTE ȘI: ȘI-A PĂRĂSIT CEI ȘASE COPII PENTRU CĂ ȘI-A GĂSI IUBIT PE FACEBOOK! CE S-A ÎNTÂMPLAT CU MICUȚII)