O mamă care cerşeşte cu bebeluşul în braţe, amendată de şase ori de poliţiştii locali

Publicat: 21/12/2019 | 11:35

O femeie care cerşeşte – cu bebeluşul în braţe – pe străzile din Târgu Jiu a fost sancţionată de polițiștii locali – în perioada 2018 – 2019 – de… şase ori, primind amenzi în valoare de 1300 lei.

Totodată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 155 din 2010, în luna mai 2019 polițiștii locali au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj pentru luarea măsurilor legale ce se impun. Având în vedere faptul că femeia avea domiciliul pe raza județului Hunedoara, Protecția Copilului Gorj a sesizat Protecția Copilului Hunedoara, instituție care a comunicat faptul că acest caz se află în atenția sa.

”În data de 20 decembrie 2019, aceeași persoană a fost identificată pe raza municipiului Târgu Jiu, aceasta fiind condusă la sediul Poliției Locale Târgu Jiu unde, la solicitarea polițiștilor locali, s-a deplasat și o echipă pluridisciplinară din cadrul D.G.A.S.P.C Gorj, formată din psiholog și asistent social, care a făcut evaluarea ințială a cazului, oferindu-i femeii serviciile Centrului Maternal, însă aceasta a refuzat.

Polițiștii locali au aplicat, din nou, sancțiune contravențională în valoare de 200 lei, pentru apelarea la mila publicului și s-a întocmit un proces-verbal prin care numita C.V., mamă a trei minori, și-a luat angajamentul în fața reprezentanților Poliției Locale Târgu Jiu și ai D.G.A.S.P.C. Gorj  va pleca spre localitatea de domiciliu și că nu va mai reveni pe raza municipiului Târgu Jiu în scopul pentru care a fost sancționată contravențional”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Locale din Târgu Jiu.