O localitate din România a intrat pentru a treia oară în carantină

Publicat: 18/12/2020 | 11:21

O localitate din România a intrat pentru a treia oară în carantină! Asta pentru că rata de infectare la mia de locuitori este încă foarte ridicată, de 7,66.

Este vorba despre comuna Berceni, din județul Ilfov, unde starea de carantină a fost prelungită pentru șapte zile. În pericol de prelungire a carantinei se află și alte localități din jurul Bucureștiului, cum ar fi Popești Leordeni, Otopeni, Bragadiru sau Chiajna. În cazul ultimei, rata de infectare a ajuns la 8,83 la mia de locuitori, astfel că Direcția de Sănătate Publică va face o propunere, cât de curând, către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. (CITEȘTE ȘI: POLONIA VA INTRA ÎN LOCKDOWN NAȚIONAL PÂNĂ PE 17 IANUARIE)

Carantină prelungită de 14 zile pentru Constanța

Și Constanța se află într-o prelungire a carantinei, de 14 zile, deși incidența este în scădere. DSP a propus încă 14 zile pentru municipiul unde 8,67 la mia de locuitori sunt infectați. (NU RATA: CARANTINĂ PRELUNGITĂ CU 7 ZILE ÎN LOCALITĂŢILE CORBEANCA, DOBROEŞTI, MOGOŞOAIA, OTOPENI ŞI POPEŞTI-LEORDENI)

Nu mai puțin de 11 localități din județul de la malul mării se află în carantină. De altfel, județul Constanța se află pe locul al treilea într-un clasament al ratei de infectare, după București și Ilfov.