O fostă gimnastă din Brazilia și-a ucis bebelușul și l-a aruncat la gunoi. Câți ani riscă să stea după gratii

Publicat: 21/04/2021 | 11:00

Ana Carolina Moraes da Silva, o fostă gimnastă din Brazilia, a șocat milionae de oameni cu fapta sa. Tânăra și-a ucis cu sânge rece bebelușul la scurt timp după ce l-a adus pe lume și, ulterior, a încercat să scape de cadavru. A pus trupul firav al micuței la gunoi, însă, după un timp, a fost făcută descoperirea înfiorătoare. În prezent, fosta sportivă, riscă acum să stea până la 30 de ani după gratii.

Ana Carolina Moraes da Silva și-a ucis fetița și i-a aruncat trupul într-un container

Potrivit datelor din anchetă, Ana Carolina Moraes da Silva ar fi comis crima în Santos, după ce iubitului ei i-a trimis mesaje în care i-a mărturisit că nu vrea “o altă gură de hrănit”, relatează observatornews.ro. Fosta gimnastă și fostul ei partener, Guilherme Bronhara Martinez Garcia, sunt judecați în prezent pentru omor.

Polițiștii care au participat la cercetări au povestit că trupul fetiței a fost găsit în interiorul unui container pentru deșeuri din fața clădirii în care locuia cuplul de la vremea aceea. Descoperirea a fost făcută la scurt timp după ce a avut loc atrocitate, respectiv în dimineața zilei de 28 iunie 2018. Corpul bebelușei  era învelit în ziare și pus într-un sac de gunoi negru, închis cu un elastic de păr.

Fosta gimnastă și-a omorât fiica la câteva ore de la naștere

Conform anchetatorilor, micuța a fost ucisă la doar câteva ore după ce a venit pe lume. În urma autopsiei, legiștii au stabilit drept cauza morții căderea de la etajul al șaselea, având în vedere că bebelușa prezenta semne de traumatism cranian.

Guilherme Bronhara Martinez Garcia, care locuia cu Silva, este acuzat că a ajutat-o să se ascundă de justiție, pentru că el le-a declarat polițiștilor că partenera sa și fiica ei de trei ani se aflau în altă localitate la acea vreme.

Într-o discuție purtată pe WhatsApp de cei foști parteneri, oamenii legii au observat că bărbatull era nemulțumit de fiica ei și nu dorea “o altă gură de hrănit”. Mesajele ulterioare trimise de Garcia către Silva arătau: “Ai ucis-o pe fiica mea?”, urmată de: “Scapă de ea”.

Ana Carolina Moraes da Silva a fost acuzată de omucidere și ascunderea cadavrului, după ce ar fi fost motivată și de propria sa nemulțumire față de copil. Dacă va fi găsită vinovată, fosta gimnastă ar putea fi condamnată la 30 de ani de închisoare.

Avocata Anei a depus o serie de plângeri cu privire la sănătatea mintală a clientei sale. Leticia Giribelo Gomes do Nascimento a argumentat că au durat 98 de zile de la nașterea bebelușului până când mama a fost supusă unui test psihiatric, în ciuda faptului că a avut episoade depresive înainte de sarcină.

Avocata a subliniat faptul că Silva nu are antecedente penale și trebuie să aibă grijă de cealaltă fiică a ei, care este în prezent îngrijită de bunici. Fosta sportivă însăși susținuse anterior că a crezut că a suferit un avort spontan și că a scăpat de corp pentru a nu-și “speria” cealaltă fiică.

Procuratura consideră însă că infracțiunea a fost premeditată. Data procesului va fi stabilită în zilele următoare.

Sursa foto: Facebook / TV Guarujá NotÍcias & pixabay.com/ro