O fetiță de 12 ani a fost salvată de medici în ultima clipă! Avea o tumoră foarte rară

Publicat: 06/05/2021 | 17:46

O fetiță de 12 ani a fost la un pas de moarte, după ce a acuzat dureri de cap și probleme cu vederea. A ajuns la spital, iar medicii i-au dat un diagnostic crunt: tumoră extrem de rară la cap.

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași au salvat-o pe fetița care a fost la un pas de moarte. Micuța a ajuns la spital după ce părinții ei și-au dat seama că ceva nu este în regulă atunci când a început să aibă dureri. A ajuns la spital, iar timp de trei zile 3 zile medicii s-au chinuit să o stabilizeze pentru a intervene, apoi, chirurgical. Iar intervenția a fost un succes. (CITEȘTE ȘI: ANA MOCANU ȘI-A ÎNGRIJORAT FANII. CU CE PROBLEME DE SĂNĂTATE SE CONFRUNTĂ FOSTA ASISTENTĂ TV)

O fetiță de 12 ani a fost salvată de medici în ultima clipă! Avea o tumoră foarte rară

Fetița de 12 ani, originară din Botoșani, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Neurochirurgie din Iași în stare gravă. Medicii le-au spus părinților că motivul este o tumoră foarte rară la nivelul creierului, numită ependimom. Diagnosticul a căzut ca un trăsnet peste cei doi părinți, care au așteptat vestea de la medici cu sufletul la gură. ”Tot timpul sănătoasă, la școală 10. Nu au fost niciun fel de probleme, doar că acum, înainte să ajungem la operație, în ultimele trei săptămâni s-a plâns de dureri de cap. Și la un moment dat mi s-a plâns că nu vede prea bine. Acum nu mai are dureri de cap, amețeli, probleme cu ochișorii chiar deloc. Și așa se bucură că vede totul clar. Pot să spun că e o minune!”, avea să spună mama fetiței. (NU RATA: NICOLETA VOICU, PROBLEME DE SĂNĂTATE DUPĂ CONFLICTUL CU GHEORGHE TURDA?! “ÎMI APAR VÂNĂTĂI PE CORP, PE PICIOR…”)

”Dacă nu se intervenea chirurgical, ea blocând căile normale de scurgere a lichidului cefalorahidian, exista riscul inclusiv a decesului. Ele sunt tumori rare. În comunitatea europeana sunt două cazuri la un milion. Sunt mai frecvente la copii. Copiii care au leziuni tumorale la nivelul creierului, în general, sunt niște copii extraordinari din punct de vedere al inteligenței. Ca orice tumoră apare într-un context de scădere a imunității și atunci sistemul imunitar al organismului nu mai recunoaște celula tumorală că s-o poată elimina din organism”, a declarat Lucian Eva, neurochirurg.