O fetiță de 1 an a căzut în apele Dunării! Micuța a readusă la viață de un asistent medical aflat în timpul liber și preluată cu elicopterul SMURD

Publicat: 28/06/2020 | 08:29

S-au scurs clipe dramatice în apele Dunării, după ce o fetiţă de un an a căzut din barca în care se plimba împreună cu părinţii săi. Micuţa a fost scoasă din apă de mama și tatăl ei, dar a intrat în stop cardio-respirator. Din fericire, printre martorii la incidentul nefericit a fost un asistent medical aflat în timpul liber și a resuscitat-o. Micuța a fost transportată în stare gravă la spital cu un elicopter SMURD după ce a fost stabilizată.

Citește și: Managerul unui spital important din România atenționează: “Ne întoarcem la starea de urgență”

O fetiță de 1 an a căzut din barcă în apele Dunării

Incidentul a avut loc în zona Cotul Pisicii în cursul după-amiezii de ieri, pe când părinții fetiței făceau o plimbare cu barca pe apele Dunării. După ce a căzut din ambarcațiune, copila a fost scoasă din Dunăre de mama și tatăl care erau șocați de cele întâmplate. După ce a fost adusă la mal, micuța a suferit un stop cardio-respirator, iar cel care a readus-o la viață este un asistent medical care era în timpul liber. Acesta a intervenit imediat și a început manevrele de resuscitare și a reușit să îi mențină funcțiile vitale până la sosirea unui echipaj SMURD.

Află și: “Marea Doamnă” a anesteziei și terapiei intensive a murit la 82 de ani: “Întreaga comunitate medicală e mult mai săracă”

“În jurul orei 17:30 un copil de un an și șanse luni a fost scăpat din barcă de părinți în zona Cotul Pisicii, acesta a fost recuperat tot de aceștia în stare gravă. A fost preluat și stabilizat de echipajul SMURD de pe elicopter și transportat la Spitalul de copii Galați, la terapie intensivă”, a precizat ISU Galaţi într-un comunicat, relatează jurnaliștii de la publicația observatornews.ro.

Nu rata: Bucureștenii au de ce să se teamă de revenirea la izolare. Cifre-șoc! Un sfert din cazurile noi de COVID-19 sunt în Capitală

Ulterior, fetița a fost preluată de elicopterul SMURD Galați și transportată la Spitalul de Copii. Potrivit sursei citată mai sus, micuța era în stare stabilă, dar gravă. Părinții ei se roagă acum pentru o minune și speră ca fiica lor să nu rămână cu sechele după această experientă tristă.