O femeie și-a scris în testament că familia nu are voie să participe la înmormântarea ei

Publicat: 14/06/2021 | 13:10

O femeie din Spania le-a interzis rudelor de sânge să participe la înmormântarea ei. Aceasta a devenit virală după moarte.

Potrivit Mirror, Maria Paz Fuentes Fernandez a notat în testament interzicerea rudelor sale la ceremonia de înmormântare. În plus, aceasta a împărţit lista exclusivă de invitaţi, notând cele 15 persoane invitate la procesiune.

“Întrucât familia mea nu-mi mai este de sânge de mult timp, declar în ultima mea dorinţă şi testament că numai persoanele menționate mai jos pot participa la slujba mea funerară, fie că este vorba de recepţia funerară, slujba de la biserică sau de cimitir”, se arată în necrologul publicat în ziarul El Progreso din Lugo, Galicia.

„Pentru toţi cei ceilalţi cărora nu le-a păsat niciodată de mine în timpul vieții mele, vreau să continuați să trăiți departe de mine, așa cum ați făcut-o până acum”, a adăugat.

Cum au reacționat internauții

Mulți au aplaudat curajul femeii, dar alții au blamat-o pentru felul în care a purtat această răutate în suflet până la moarte.

„Dacă au lăsat-o singură în timpul vieţii, pot rămâne cu ipocrizia lor, departe de înmormântare. O lecţie grozavă de la această doamnă care i-a pus la punct”.

“Respectul și admirația mea totală pentru doamna Maria Paz, odihnește-te în pace”

Cu toate acestea, alții nu au fost impresionați și au considerat că necrologul este o „rușine”.

“A muri cu amărăciune trebuie să fie una dintre cele mai triste modalităţi de a pleca de pe lume” a spus o persoană, în timp ce alţi utilizatori au spus că trebuie să fi fost „o femeie, nefericită şi răutăcioasă”.