O femeie din Vaslui a fost bătută crunt de soțul ei. A fost dusă în stare critică la Neurochirurgie în Iași, însă, nu a putut fi salvată din ghearele morții

Publicat: 14/12/2020 | 11:47

Constanța Borcea, o femeie din județul Vaslui, a avut parte de un sfârșit teribil. Ea a decedat la vârsta de 44 de ani, după ce a fost bătută crunt de propriul soț. Potrivit presei locale, medicii au transportat-o în stare critică la Neurochirurgie în Iași și, în ciuda eforturilor uriașe ale specialiștilor, ea nu a putut fi salvată din ghearele morții.

O femeie din județul Vaslui a murit după ce a fost bătută cu sălbăticie de soțul ei

Constanța și Aurel Borcea erau căsătoriți de un an și locuiau împreună în satul Docani, situat în comuna vasluiană Vinderei. Ea a ajuns de urgență la Clinica de Neurochirurgie din Iași pe 30 noiembrie, la câteva zile după ce a fost bătută cu bestialitate de soțul său. Medicii care s-au ocupat de pacientă i-au descoperit mai multe hematoame în zona capului și au operat-o de urgență. În urma testului pentru COVID-19 s-a aflat că ea era pozitivă, relatează publicația vremeanoua.ro. Din nefericire, la scurt timp după ce a fost supusă intervenției chirurgicale, Constanța Borcea a încetat din viață.

Reprezentanții clinicii medicale au trimis pe 10 decembrie o adresă la IPJ Vaslui și au precizat că femeia a murit din cauza loviturilor încasate de la soțul său, Aurel Borcea, și nu din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2.

“Pe 10 decembrie s-a primit o adresă de la Spitalul de Neurochirurgie «Nicolae Oblu» din Iași prin care suntem înștiințați că o femeie din Docani, Vinderei, județ Vaslui, a decedat pe 9 decembrie, iar moartea acesteia este suspectă. În cauză se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs decesul”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, conform sursei citate.

Polițiștii au deschis în acest caz două dosare penale: unul de violență în familie și altul pentru ucidere din culpă, în care se fac cercetări. Anchetatorii au aflat că bătaia cruntă încasată de victimă s-a petrecut în locuința bătrânei de care aceasta avea grijă. După ce și-a lovit soția cu sălbăticie, Aurel Borcea a dormit lângă aceasta care se afla în agonie. Fiica bătrânei i-a auzit strigătele de durere și, după ce a intrat în cameră și a văzut în ce stare era, a sunat de urgență la 112. În prezent, individul este păzit de oamenii legii care vor să se asigure că el nu va părăsi locuința în care s-a izolat după ce soția lui a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Ulterior, el va ajunge în fața magistraților.

Sursa foto: vremeanoua.ro