O femeie din India care avea COVID ​a murit după ce polițiștii i-au luat butelia de oxigen ca să ajute un VIP. Imaginile sfâșietoare cu fiul pacientei care i-a implorat în genunchi să nu ia recipientul | VIDEO

Publicat: 30/04/2021 | 23:28

Scene traumatizante s-au petrecut într-un oraș din nordul Indiei, unde o femeie care avea COVID-19 a murit după ce polițiștii i-au luat butelia de oxigen ca să ajute un VIP. Fiul pacientei a încercat să îi convingă pe oamenii legii să-i acorde acesteia o șansă la viață și i-a implorat în genunchi să nu ia recipientul. Imaginile sfâșietoare cu bărbatul de 22 de ani au fost filmate și au făcut înconjurul lumii. “Viața mamei mele nu este suficient de valoroasă?”, i-a întrebat tânărul pe agenții care au supravegheat misiunea teribilă. 

Filmarea cu fiul pacientei a devenit virală și a șocat milioane de oameni

Episodul înfiorător s-a derulat în fața unui spital privat din orașul Agra, situat în nordul Indiei. După cum puteți observa pe filmarea e mai jos, fiul pacientei diagnosticată cu SARS-CoV-2 a încercat cu disperare să îi convingă pe polițiști să nu îi ia oxigenul mamei sale; el a plâns și i-a implorat în genunchi, fiind conștient că femeia nu va supraviețui fără acel dispozitiv, având în vedere că avea o formă gravă de coronavirus.

“Mama va muri dacă îi luați butelia cu oxigen”, le-a spus Anmol Goyal polițiștilor, conform publicației The Independent.

În fața unor jurnaliști locali, bărbatul de 22 de ani a declarat: “Doctorul a zis că oxigenul este singurul lucru car eo poate ajuta și i-a fost luat”. El a mai precizat că familia lui a făcut un efort uriaș ca să facă rost de oxigen pentru mama sa, având în vedere că în India, buteliile se găsesc foarte greu, iar multe dintre rudele pacienților de COVID-19 apelează la piața neagră.

Din nefericire, femeia s-a stins din viață la două ore după ce polițiștii i-au luat butelia de oxigen ca să ajute un VIP.

Reporterul care a stat de vorbă cu Anmol Goyal susține că polițiștii au luat butelia cu oxigen ca să ajute un VIP. Șeful poliției din Agra a respins acuzațiile.

“Era o butelie oală care a fost luată din spital ca să fie umplută. Acum trei zile a fost o criză de oxigen în zonă și am ajutat pacienții cu umplerea buteliilor. Această persoană plângea deoarece le cerea polițiștilor să îl ajute cu o butelie de oxigen”, a declarat Rohan Botre, șeful poliției din Agra.

Nu rata: Medicul Adrian Marinescu avertizează cetățenii, după ce tulpina indiană a fost descoperită și în România

O butelie de oxigen de 50 de litri, care, în mod obişnuit, costă 80 de dolari, a ajuns să se vândă pe piaţa neagră şi cu 600 sau 700 de dolari. Uneori, chiar peste 1.000 de dolari. Oficiali din Uniunea Europeană şi America au anunţat că sunt gata să ajute, inclusiv cu medicamente, ventilatoare, şi alte echipamente pentru terapia cu oxigen. Un prim transport aerian cu ajutoare medicale din Marea Britanie a sosit în urmă cu trei zile în India.

Lucrăm la viteză maximă să vedem în ce măsură putem duce fabrici de producţie a oxigenului acolo. Întreaga Europă face asta”, a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei, relatează stirileprotv.ro.

Ministrul Sănătăţii din Statelor Unite e printre cei care şi-au pierdut rudele în tragedia din India. Potrivit celor mai noi informații oferite în noaptea aceasta, în jurul orei 23:30, bilanțul persoanelor depistate cu noul coronavirus în India a ajuns la 19.157.094, iar cel al deceselor, la 211.835 – în ultimele 24 de ore, alți 3.522 de oameni și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Află și: Bulgaria impune noi condiții pentru românii care vor să meargă în vacanţă. Ce se va întâmpla, începând cu 1 mai

Sursa foto: captură video Twitter / @dklavaniaTOI