O femeie din Iaşi a fost prinsă de Poliţie pe stradă fără adeverinţă! A început să tremure şi… Ce i-a făcut poliţistul: “Să vă dea Dumnezeu sănătate”

Publicat: 07/04/2020 | 13:30

O femeie din Iaşi a fost prinsă de Poliţie pe stradă fără declarația pe propria răspundere, fără de care niciun locuitor al României nu are voie să iasă din casă fără să aibă la el documentul, dar și buletinul! Speriată, ea a început să tremure în fața oamenilor legii, iar unul dintre agenți a făcut un gest care a emoționat-o extrem de mult. Scenele au fost imortalizate și au devenit virale.

Citește și: Ce se întâmpla acum cu Adriana Iliescu, în plină pandemie de coronavirus! Mama Elizei trece prin clipe grele

O femeie din Iaşi a fost prinsă de Poliţie pe stradă fără declarația pe propria răspundere

Cazurile de coronavirus evoluează de la o zi la alta în România – până azi, 7, aprilie 2020, la ora 12:15, s-au înregistrat 182 de decese din cauza maladiei COVID-19 și bilanțul cazurilor de infectare a ajuns la 4.417 –, iar polițiștii fac verificări în toate zonele țării ca să se asigure că cetățenii respectă toate măsurile severe impuse de autorități. În urmă cu câteva ore, în Iași s-a petrecut un episod impresionant în care protagoniști au fost: o femeie care nu avea asupra ei declarația pe propria răspundere și un echipaj de poliție. Observând spaima și neliniștea care au cuprins-o, oamenii legii au decis să o ierte. Mai mult, ei i-au oferit o mască medicinală și i-au arătat cum trebuie să completeze actul prin care să demonstreze motivul pentru care a ieșit din casă. Scenele au fost surprinse în câteva imagini, care au devenit virale, la scurt timp după ce au fost făcute publice, alături de povestea spusă pe scurt.

Află și: HARTA INTERACTIVĂ a cazurilor de coronavirus din România, dar și situația LIVE

“Poliţiştii din stradă sunt și ei #Oameni

Zona Podul de Piatră, luni după-amiază. Ignorând din diverse motive purtatul măştii şi mănuşilor, o femeie între două vârste e oprită de poliţişti, legitimată şi pusă să dea explicaţii. E total atehnică, nu ştie să utilizeze computerul, nu stă pe Internet, nu prea înţelege ce se întâmplă şi tremură de spaimă. E calmată uşor-uşor de către oamenii legii, aceştia o povăţuiesc, îi arată cum să completeze declaraţia pe propria răspundere şi îi oferă o mască. Evident, gratis. Chipul femeii se înseninează, ea le mulţumeşte şi pleacă liniştită, nu înainte de a le ura: «Să vă dea Dumnezeu sănătate şi putere de muncă!»

Ps: nu a fost sancționată contravențional!” este mesajul publicat pe pagina de Facebook “Atenție, Poliția Iași”.

Nu rata: Schimbări majore la Pro TV! Ce se întâmplă cu emisiunea “Vorbește lumea”, din cauza pandemiei de coronavirus

Gestul emoționant al polițiștilor din Iași, apreciat de mii de oameni

La nici 24 de ore de la postarea emoționantă, gestul polițiștilor din Iași a fost apreciat de aproape 3.000 de oameni, care au reacționat, iar unii dintre ei au lăsat mesaj de felicitare.

“S-au comportat normal, cu un om normal, da’ când vin șmecherașii, care cred că numai ei au drepturi și nu respectă legea trebuie să schimbe foaia”, “Felicitări! Bravo, că se poate!”, “Ar trebui să facem mai des lucruri de genul ăsta. Să fim în sprijinul cetățenilor”, “Asta vrem să vedem zilnic, nu, abuzuri, sincere felicitări tututor politiștilor, nu, milițienilor”, și “Așa, da… vezi omul care nu vrea să fenteze ordinul sau ceva de genul… așa că nu ar fi normal să amendați pe toți la prima abatere… Bravo!” sunt cinci dintre comentariile strânse de postarea de mai sus.

Citește și: Ai cumpărat produse alimentare în exces, pe timpul pandemiei de coronavirus? Iată cum le poţi prelungi termenul de valabilitate