O femeie decedată a zăcut ore bune în curtea Spitalului Județean Botoșani până când cineva a anunțat poliția 

Publicat: 06/01/2021 | 10:30

 

Cazul șocant a ajuns în atenția angajaților spitalului după ce șoferul venit să-i transporte trupul neînsuflețit femeii le-a adus la cunoștință acest lucru. Femeia murise în curtea spitalului, iar soțul ei pusese o pătură deasupra ei, pentru a o acoperi. 

Bărbatul și femeia erau cunoscuți de toți angajații unității medicale, aceștia nu aveau adăpost și-și trăiau zilele lângă spital. Marți, chiar în curtea Spitalului Județean Botoșani, femeia și-a dat ultima suflare, iar soțul a mers să caute ajutor. Șoferul pe care soțul acesteia îl rugase să-i transporte trupul neînsuflețit a fost cel care i-a alertat pe angajații spitalului.

„M-a abordat să mă roage să îl ajut să îşi ducă soţia acasă. L-am întrebat unde era şi dacă poate merge pe picioarele ei, iar el, ezitând un pic, mi-a spus că e moartă şi să îl ajut să o ducă acasă. Am rămas blocat. Nu ştiam dacă e o glumă. M-a dus şi mi-a arătat-o, după staţia de oxigen, era acoperită cu câteva pături. Nu m-am apropiat mai mult, dar am mers la spital şi am anunţat personalul, gardienii, chiar şi pe cineva de la ambulanţă”, a povestit șoferul, potrivit monitoruldebotosani.ro

CITEȘTE ȘI: ” ESTE OFICIAL! ÎNVĂȚĂMÂNTUL ONLINE A FOST PRELUNGIT PÂNĂ PE 8 FEBRUARIE. „VREM SĂ REDESCHIDEM ȘCOLILE

”Era o lipsă de reacție din partea tuturor”

În disperarea de a găsi pe cineva care să o ajute pe femeie, șoferul venit tocmai de la Suceava, a întâlnit un ambulanțier care a sunat la 112. La fața locului a sosit un echipaj de Poliție, care a constata decesul femeii.

„Cadavrul a fost ridicat în vederea efectuării autopsiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. La definitivarea anchetei se va propune o soluţie procedurală”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului d Poliţie Judeţean Botoşani.

Soțul femeii le-a spus polițiștilor că observase că nu mai respiră și tocmai de aceea căutase pe cineva care să o transporte din curtea spitalului.

„Ceea ce mi s-a părut ciudat a fost că parcă toţi ştiau, dar nimeni nu făcea nimic. Era o lipsă de reacţie din partea tuturor şi păreau cuprinşi de nepăsare. Toţi spuneau că ştiu persoana, dar nu făceau nimic concret”, a mai spus șoferul.

VEZI ȘI: ” CARAMBOL PE CENTURA BRAȘOVULUI. 23 DE MAȘINI IMPLICATE ÎN ACCIDENT  „