O femeie de 86 de ani din Argeș a verificat butelia cu flacără și…

Publicat: 13/03/2020 | 17:52
O femeie de 86 de ani din Argeș a fost la un pas să ardă de vie după ce a vrut să verifice butelia cu o flacără. Totul a fost cuprins de flăcări în urma unor scăpări de gaze și femeia a suferit arsuri. (VEZI ȘI: Restaurantul Mandaloun al miliardarului Mohammad Murad, în flăcări)
Incendiul s-a produs la o casă din localitatea Călinești. Pompierii au intervenit de urgență. A existat pericolul unei explozii însă salvatorii intervenit rapid, iar incendiul a fost localizat și lichidat înainte să se extindă la întreaga încăpere.
La sosirea pompierilor, ardeau elemente de mobilier dintr-o bucătărie, furtunul unei butelii și un aragaz. Femeia de 86 de ani a suferit arsuri de gradul I și II la o mână și un picior. Pacienta a fost preluată și transportată la spital de către un echipaj SAJ prezent la fața locului.

Sfaturile pompierilor

Pompierii vă sfătuiesc să nu utilizaţi buteliile fără regulatoare de presiune, cu regulatoare desigilate, defecte sau reparate de unităţi care nu aparţin întreprinderii distribuitoare. De asemenea, nu utilizaţi buteliile în altă poziţie decât în cea verticală.
Nu încălziţi buteliile cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului din acestea; Nu amplasaţi buteliile lângă sursele de căldură sau sub acţiunea directă a razelor solare; Nu spălaţi buteliile în lichide corozive (sodă, leşie etc), mai spun pompierii.
„ESTE STRICT INTERZIS A EFECTUA VERIFICAREA ETANŞEITĂŢII CU FLACĂRĂ DESCHISĂ, ACEASTA PUTÂND CONDUCE LA ACCIDENTE GRAVE! La schimbarea buteliei şi ori de câte ori se fac manipulări la vreunul din racorduri, se va verifica în mod obligatoriu etanşeitatea instalaţiei, cu spumă de apă şi săpun”, spun reprezentanții pompierilor. (NU RATA: Incendiu într-un restaurant, pe aeroportul Otopeni)