O femeie de 103 ani s-a vindecat de coronavirus în doar 6 zile

Publicat: 12/03/2020 | 07:37

O femeie de 103 ani a ajuns în stare gravă la un spital din Wuhan, fiind infectată cu noul coronavirus. Totuşi, medicii au declarat-o vindecată în mai puțin de o săptămână, iar pacienta a fost externată. Ea este cea mai bătrână persoană care a scăpat cu viață în urma infectării cu virusul 2019-nCoV, potrivit mediafax.ro.

Zhang Guangfen a fost depistată pozitiv pentru coronavirus pe data de 1 martie, fiind internată, ulterior, într-un spital din orașul chinez Wuhan, considerat punctul de plecare al virusului 2019-nCoV.

Starea pacientei era foarte gravă, însă femeia de 103 ani s-a recuperat rapid, în doar șase zile. Conform informaţiilor transmise de medici, femeia de 103 ani nu suferea și de alte afecțiuni, acesta fiind principalul motiv al recuperării rapide. Zhang Guangfen a fost externată marți din spitalul unde i-a fost administrat tratamentul. Femeia din Wuhan este cu doi ani mai în vârstă decât ultimul deținător al „recordului” de cea mai bătrână persoană care a scăpat cu viață în urma infectării cu virusul 2019-nCoV.