O eurodeputată de culoare a fost agresată de polițiștii din Bruxelles! Pierrette Herzberger-Fofana a povestit totul în Parlamentul European: “A fost o experiență traumatizantă”

Publicat: 18/06/2020 | 17:24

Pierrette Herzberger-Fofana, o eurodeputată germană de culoare, a fost agresată de polițiștii belgieni și a povestit experiența traumatizantă în plenul Parlamentului European. Declarațiile emoționante au făcută să retrăiască scenele de coșmar, iar la finalul anunțului, ea a început să plângă. Toți colegii săi au aplaudat-o și au încurajat-o. În plus, oficialul a dezvălui că a depus plângere pentru “violență cu tendințe rasiste”.

Citește și: Doliu în lumea muzicii. Vera Lynn, una dintre cele mai apreciate cântărețe, a murit înconjurată de membrii familiei

Pierrette Herzberger-Fofana a fost agresată de polițiștii belgieni

Conform mărturisirilor lui Pierrette Herzberger-Fofana, incidentul s-a petrecut în fața Gării de Nord din Bruxelles, în timp ce fotografia reţinerea de către poliţişti a doi tineri de culoare. Membră a Alianţei 90/Verzi, eurodeputata și-a început discursul astfel: “Am fost victima brutalității poliției din Bruxelles. Eu consider că este un act de discriminare, cu tendințe rasiste.  Ieri (n.r.:  marți), în timp ce ieșeam din Gara de Nord, am văzut nouă polițiști care agresau doi tineri de culoare. Am făcut poze cu telefonul mobil, lucru care e permis. Mi-au luat cu forța telefonul, iar patru dintre polițiști m-au împins cu forță la perete. Mi-au smuls geanta și m-au ținut cu fața la perete, cu picioarele depărtate. Voiau să mă percheziționeze. M-au tratat într-un mod umilitor”, a declarat cu ochii plini de lacrimi Pierrette Herzberger-Fofana.

Eurodeputata germană de culoare a mai spus că polițiștii nu au crezut-o că este eurodeputat, deși le-a prezentat toate actele. Ulterior, când şoferul ei le-a confirmat acest lucru au avertizat că vor depune plângere la Parlamentul UE. Actul a fost făcut ieri, abuzurile autorităților nu pot rămâne nepedepsite”, a mai spus Pierrette Herzberger-Fofana.

Reacția Poliției din Bruxelles în urma declarațiilor eurodeputatei germane

David Sassoli, președintele Parlamentului European, i-a mulțumit pentru relatare, a asigurat-o de tot sprijinul și a invitat-o să îi prezinte toate detaliile după terminarea ședinței.

Poliția din Bruxelles a transmis că a intervenit în acțiunea agenților și a devenit parte a incidentului când a utilizat telefonul mobil.

Nu rata: Momente emoționante la ceremonia de comemorare a lui George Floyd. Fratele celui ucis: “E de necrezut. A reușit să ajungă la inima atâtor oameni…”

Purtătorul de cuvânt al instituției susține că eurodeputata a refuzat inițial să se legitimeze și că în imagini nu se vede un comportament violent sau agresiv al polițiștilor față de ea. Cu toate acestea, a fost demarată o anchetă internă.

Luna trecută, pe 25 mai, George Floyd, un afro-american de 46 de ani a fost ucis de unul dintre agenții care l-au imobilizat  în oraşul american Minneapolis. Crima a generat proteste violente în Statele Unite şi în alte ţări.

Descoperă și: Meghan Markle, despre moartea lui George Floyd: Îmi pare rău că noile generații trebuie să crească într-o lume în care rasismul încă este prezent”