O elevă din Vaslui i-a trimis o scrisoare primarului prin care îi cere un telefon pentru școala online. Ce i-a răspuns edilul

Publicat: 05/05/2020 | 21:34

Primarul Ciprian Tamaș din comuna Șuletea, județul Vaslui a rămas complet impresionat de rândurile scrise de o copilă, elevă în sat. Edilul a postat pe contul personal de Facebook întregul mesaj al fetei, prin care cere un telefon cu care să aibă accel la școala online.

Fetița i-a promis primarului că, dacă accesta îi îndeplinește rugămintea, îi va plăti smartphone-ul cu ajutorul alocației lunare.

„Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponibil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia, vă voi aduce banii. Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!”, a scris fetița în scrisoare.

CITEȘTE ȘI: Românii nu vor să se mai întoarcă la birou! Conform unui studiu 70% dintre aceștia își doresc să muncească de acasă și după ridicarea restricțiilor

Ciprian Tamaș, însă, a fost impresionat până la lacrimi și a răspuns cu un mare DA cerinței sale.

”DAA!
Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la timp, copil minunat!

Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiță, elevă a școlii noastre! Pur și simplu mi-au dat lacrimile! Am vorbit dimineață cu directorul scolii și mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situație! Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacționa cu cadrele didactice online!

Am o veste bună și pentru elevii care dispun de telefoane și nu au date mobile: la sfârșitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat!

Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-ați schimbat Smartphone-ul și vreți să aduceți o bucurie, să îl donați pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaș din comuna noastră!

Noi promitem că vom face poze și vă trimitem fiecăruia dintre voi bucuria și zâmbetul copilului norocos!

Distribuiți vă rog, mobilizarea ne va ajuta copiii să țină pasul cu profesorii!?”, a scris primarul peFacebook.

DAA!
Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la…

Publicată de Ciprian Robert Tamas pe Marţi, 5 mai 2020