O elevă din Botoșani, aflată în ultimul an de liceu, a scris o scrisoare emoționantă: ”Acest Covid-19 mi-a răpit cel mai magic moment din adolescență”

Publicat: 29/04/2020 | 17:07

O elevă din Botoșani, afectată de această criză medicală fără precedent, a postat o scrisoare emoționantă în mediul online, scriind despre tot ceea ce se întâmplă în jurul său, din cauza noului coronavirus, și despre cum este privită această situație prin prisma elevului care nu mai poate merge la cursuri, așa cum făcea înainte.

Lipsa de socializare cu colegii și profesorii pune întregul an școlar sub o altă lumină, iar Mihaela Maxim, elevă aflată în ultimul an de liceu, scrie că ”nu va mai fi nimic ca înainte” și că zâmbetele tuturor celor din jurul ei, atunci când vor reveni la cursuri, nu vor mai putea fi văzute din cauza măștilor de protecție.

”Acum câteva zile le spuneam colegilor că noi probabil am petrecut o ultimă zi împreună fără să știm asta, iar astăzi, astăzi am fost șocată să aflu că am avut dreptate… Am fost alături de ei în cele 6 ore de curs în formula completă pentru ultima dată… Am chiulit cu ei, am împărțit mâncarea între noi, am furat pixul colegului pe care de fapt „îl împrumutasem”… Am întârziat la ore, am venit cu brațul plin de dulciuri de la magazin pentru toți colegii, am jucat jocuri și meciuri pe teren împreună, am cântat și dansat în clasă, ne-am certat din nimicuri, am copiat împreună la teste, am râs la ore cu toții, ne- am ajutat să învățăm pentru teste… Ieșeam în pauze și alergam înapoi pe holuri pentru a nu ajunge după profesor, ne- am acoperit colegii absenți, ne-am iubit ca o familie, am făcut tot ce un elev poate face, am făcut tot împreună, dar totul a fost cândva – “pentru ultima data”. Pe 10 Martie am fost, din nou, pentru ultima dată, liberă să stau lângă colegi și profesori, să vorbim și să ne simțim ca în unicii ani de liceu, fără ca cineva să impună o distanță între noi. Însă atunci am plecat zâmbind și urându-ne “o vacanță frumoasa” crezând că vom sta despărțiți maxim 2 săptămâni, neștiind că ne vom mai revedea după câteva luni doar câteva zile ca și colectiv… Da, doar câteva zile, fiindcă tot astăzi am aflat că noi, cei din clasa a 12- a, ne vom întoarce la liceu pentru câteva zile de pregătire… Nimic nu va fi la fel cu mască și mănuși, împiedicați să mai vedem zâmbetul celor din jur, cu distanța între noi obligatorie, doar câte 10 elevi într-o sală de curs, niciodată toți 26 în aceeași clasă, cum eram cândva”, a scris Mihaela Maxim, elevă în clasa a XII-a unui liceu din Botoșani, potrivit stiri.botosani.ro.

(CITEȘTE ȘI: UN FOTBALIST CELEBRU, DIAGNOSTICAT A PATRA OARĂ CU NOUL CORONAVIRUS. MĂRTURII ȘOCANTE: „NU MAI AVEAM AER!”)

”Anul acesta a fost dat peste cap, multe s-au schimbat…”

Un astfel de an școlar nu va putea fi uitat niciodată, scrie Mihaela Maxim, iar ideea de banchet la care visa, alături de toți colegii și colegele ei, nu mai poate deveni realitate din cauza amenințării COVID-19. ”Un magic moment din adolescență” a fost fost ”răpit” de virusul ucigaș, însă viața merge mai departe, iar eleva de clasa a XII-a este sigură că această experiență de viață o va face și mai puternică în viitor.

”Anul acesta școlar a fost dat peste cap și îl vom ține mereu minte, multe s-au schimbat… nu mai putem visa la acel banchet minunat pe care l-am plănuit atât, la ultima distracție împreună, însă sper ca un lucru să rămână neschimbat: noi, elevii de a 12-a, să avem parte de cursul nostru festiv pe care îl așteptam de 4 ani, să avem parte de ultima întâlnire cu toata generația din care facem parte, de momentul aruncării tocii și de ultima strigare a catalogului. Acest Covid-19 mi-a răpit poate cel mai magic moment din adolescență, dar datorită lui sunt sigură că în ziua în care voi ajunge iar într-un colectiv, probabil la facultate, voi fi altfel… ”, a mai scris eleva liceului „Dimitrie Negreanu”.

(VEZI ȘI AICI: CREȘTE NUMĂRUL DEȚINUȚILOR INFECTAȚI CU NOUL CORONAVIRUS. BĂRBAT, INTERNAT ÎN REGIM DE URGENȚĂ LA JILAVA)