O copilă de 16 ani este ”prinsă” în corpul unei bătrâne de 80 de ani. Ce boală cumplită îi macină trupul

Publicat: 04/03/2020 | 07:57

Are doar 16 ani, însă fiecare zi reprezintă o tortură pentru ea. Nu se poate mișca, articulațiile fiind inflamate, iar această poveste de viață tulburătoare este rezultatul unei boli rare. Din această cauză, liceana și familie ei trăiesc un adevărat coșmar.

Libby Smith a visat să devină dansatoare profesionistă, numai că destinul ei este unul crunt. Suferă de o boală foarte rară, artrită idiopatică, și nu își poate folosi deloc genunchii.

Potrivit informațiilor furnizate de unilad.co.uk, mama liceenei a declarat că ”atunci când era mică totul părea a fi normal, numai că lucrurile s-au înrăutățit, încetul cu încetul fetița nereușind să meargă”. Libby Smith a primit acest diagnostic șocant în 2011, atunci când avea doar 5 ani. Totul a început în momentul în care Libby Smith a acuzat dureri acute de picioare și a spus că nu mai poate merge.  Acum, adolescenta este 100% depedentă de ajutorul părinților ei, iar starea ei – din păcate – nu pare să se îmbunătățească.

Artrita idiopatică juvenilă (AIJ) este o boală cronică caracterizată prin inflamarea persistentă a articulaţiilor; semnele tipice ale inflamaţiei articulare sunt: durere, tumefiere şi limitarea mişcării. „Idiopatică” înseamnă că nu ştim cauza bolii şi „juvenilă”, în acest caz, înseamnă că simptomele apar, de obicei, înaintea vârstei de 16 ani. AIJ este o boală relativ rară, care afectează aproximativ 1-2 din 1.000 de copii.