O comună din Ilfov a intrat, din nou, în carantină de marți! Are incidență de 10 la mia de locuitori

Publicat: 12/01/2021 | 07:19

Comuna Ciorogârla reintră în carantină, începând de marți dimineață, după ce incidența cazurilor de Covid-19 a ajuns la aproape 10 la mia de locuitori, anunță prefectura Ilfov.

Măsura de carantinare a fost instituită de marți, de la ora 5.30. În acest sens, la propunerea CJSU Ilfov, a fost emis un ordin al șefului DSU. „Pe 13 noiembrie 2020, ziua în care comuna Ciorogârla a intrat în primul ciclu de carantinare, rata de incidență era de 7,99 la 1000/locuitori, iar la finalul ciclului de carantinare rata a fost de 4.45 la 1000/locuitori. Astăzi, 11 ianuarie 2021, se constată o tendință de creștere accentuată a ratei de incidență cumulată pentru ultimele 14 zile, care a atins valoarea de 9,83/1.000 locuitori”, susțin reprezentanții Prefecturii Ilfov, potrivit digi24.ro. (CITEȘTE ȘI: O VASLUIANCĂ VENITĂ DIN MAREA BRITANIE S-A DUS DIRECT ÎNTR-O STAȚIUNE MONTANĂ, LA DISTRACȚIE! TREBUIA SĂ FIE ÎN CARANTINĂ)

Autoritățile fac apel la oamenii din comună pentru a respecta măsurile obligatorii impuse prin Ordinul șefului DSU și toate recomandările de sănătate publică emise de specialiști.

Ciorogârla, prima comună din județul Ilfov care a intrat în carantină

La jumătatea lunii noiembrie a anului trezut, Ciorogârla era prima comună din județul Ilfov care intra în carantină, pentru două săptămâni. Totul a intrat, atunci, în vigoare după ce a fost semnat ordinul de către Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Decizia a fost luată atunci când rata de incidență în Ciorogârla a atins valoarea de 7,99 la mia de locuitori, la o populație de 6.512. Conform Prefecturii Ilfov, 52 de persoane fuseseră depistate infectate cu SARS-CoV-2. Carantina a fost valabilă până în data de 26 noiembrie, ora 20:00.