O celebră avocată, testată pozitiv cu COVID-19. “Vă dați seama câtă lume am infectat eu?”

Publicat: 07/06/2020 | 11:52

Coronavirus e cuvântul care îngrozește, în aceste zile, pe oricine, chiar dacă România a ieșit din starea de urgență, iar măsurile de restricție au fost relaxate. În continuare, apar zilnic zeci de alte cazuri de COVID-19, semn clar că încă nu am scăpat de probleme. CANCAN.RO vă prezintă povestea Luminiței Nuță, una dintre cele mai cunoscute avocate din țară, testată, sâmbătă, pozitiv. Mărturiile femeii sunt cutremurătoare!

(VEZI AICI: AVEM MĂRTURIILE EXCLUSIVE ALE UNUI ȘOFER DE TIR CARE S-A ÎNTORS DIN ITALIA: ”NU M-A ÎNTREBAT NIMENI NIMIC! AU ZIS CĂ MĂ SUNĂ, DAR… PAUZĂ!” S-A AUTOIZOLAT ȘI AȘTEAPTĂ SĂ FIE CONTACTAT DE AUTORITĂȚI!)

Imediat după ce a izbucnit pandemia, Luminița Nuță s-a înscris ca voluntar în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și la Patriarhia Română, cu scopul clar de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin în acele zile de coșmar. Și-a desfășurat activitatea fără probleme, iar misiunea ei s-a încheiat odată ce pe teritoriul țării a fost decretată starea de alertă. Ulterior, problemele au început pentru cunoscuta avocată.

Drama prin care trece Luminița Nuță: “Am fost două luni voluntar, iar acum…” Ignorată total de DSP

În exclusivitate pentru CANCAN.RO, Luminița Nuță a povestit cu lux de amănunte cum DSP și alte instituții au ignorat-o total după ce una dintre vecinele ei a fost confirmată pozitiv cu coronavirus. Avocata dorea doar ca o echipă specializată să se deplaseze pe strada ei și să facă testele necesare. Acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult, apelurile ei au fost ignorate.

Am fost două luni voluntar în cadrul Primăriei și Patriarhiei și nu am pățit absolut nimic. Din toate sectoarele, eu am fost numărul 1 în tot ce înseamnă activități. De ce vă spun aceste lucruri… Vecina mea s-a infectat cu coronavirus. Eu simptome nu am avut, doar că m-am simțit obosită. Eu am fost la ea acasă.

Vecina a fost confirmată acum patru zile. În fine, i-am sunat pe cei de la Primărie, la DSP și nu m-a băgat nimeni în seamă… Am considerat că, la cât voluntariat am făcut, mă gândeam că am și eu șansa să-mi fac testul. Am sunat în o sută de locuri, nu m-a băgat nimeni în seamă pentru simplul fapt că nu am temperatură”, ne-a povestit avocata.

Luminița Nuță
Dovada că Luminița Nuță a fost voluntar în cadrul Primăriei și Patriarhiei Române

A fost confirmată, sâmbătă, cu coronavirus!

Disperată, Luminița Nuță s-a dus, într-un final la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”, unde a fost testată pozitiv cu COVID-19. De precizat că avocata nu avea simptomele specifice coronavirusului, se simțea doar obosită. Este, pe bună dreptate, deranjată că nici până în prezent nimeni nu a venit pe strada unde locuiește, deși deja două persoane au fost confirmate cu coronavirus.

CORONAVIRUS. Ce decizie a luat Danemarca în ceea ce privește centrele sportive și de agrement

Eu sunt un om foarte activ și în ultimele zile m-am simțit obosită, după prânz îmi vinea să stau jos, să dorm unde apuc… Și am ajuns la «Matei Balș», mi-au făcut testul și sunt pozitivă. Nu vă mai spun că eu am muncit, am fost la instanță, am trecut prin filtre, aveam temeratură normală. Nimeni de la DSP nu a venit la noi pe stradă să facă ceva cu privire la ce s-a întâmplat cu vecina.

Pe strada unde locuiesc sunt foarte mulți copii. Am sunt non-stop unde am putut după ce vecina mea a fost confirmată. Non-stop am făcut-o. Ei, în schimb, mi-au închis telefoanele. Am sunat la epidemologie și mi s-a spus că, dacă nu am temperatură nu sunt caz, că dacă nu am stat 20 de minute lângă vecină nu sunt caz… Și, uite, eu sunt pozitivă…”, ne-a mai spus Luminița Nuță.

(CITEȘTE ȘI: FIUL UNUI PACIENT UCIS DE COVID-19 LA GALAȚI ACUZĂ MEDICII CĂ ASCUND CAUZELE DECESULUI ȘI… ”TATĂL MEU A MURIT CA UN CÂINE!”)

“Vă dați seama câtă lume am infectat? Am stat în instanță cu judecători, arestați… Nu am avut niciun simptom”

Aflată la “Matei Balș”, unde sâmbătă a fost confirmată pozitiv cu coronavirus, Luminița Nuță este îngrozită doar când se gândește câte persoane ar fi infectat, din moment ce este avocat, iar în ultimele zile a stat tot timpul în instanță.

Vă dați seama câtă lume am infectat eu, la cât am stat în instanță, cu arestați, cu judecători? La noi pe stradă, nu a venit nimeni nici la ora asta. Am sunat, am spus ca sunt avocat, că am fost voluntar, că am stat două luni pe străzi, că am fost la cumpărături, prin adăposturi… M-am gândit că mă ajută și pe mine cineva să fac mai repede un test. Nici vorbă! Și uite că am ajuns la «Matei Balș». Gândiți-vă cât am lucrat prin tribunale…

Temperatura mea este de 36, perfectă, nu am avut niciun simptom. Uite ce înseamnă relaxarea… Am saturația de 99 și uite că m-am infectat. Astea cu temperatura sunt prostii. Nici noi, voluntarii, nu am fost testați. Am fost la copiii mei, acum și eu trebuie testați. O nebunie… Nu am avut niciun simptom”, ne-a mai declarat femeia.

VIDEO. Scandal la metrou, după ce un călător a refuzat să-și pună masca: „Opriți istoria, cobor la stația Doamne ferește!”

“Am anunțat Curtea de Apel București. Jandarmeria intră în carantină!”

În final, Luminița Nuță a precizat că a anunțat Curtea de Apel București că a fost testată pozitiv, ocazie cu care a transmis încă un mesaj pentru autorități, cărora le solicită imperativ să ia atitudine cu privire la acest caz.

Am anunțat toată Curtea de Apel București că am fost infectată cu coronavirus. Unii mă judecă, alții nu… Trebuie să intre și Jandarmeria în carantină. Repet, nu am avut niciun simptom. Nu știu, vreau neapărat să se facă dreptate. Nu am fost băgată în seamă de nimeni și uite unde s-a ajuns. Cineva trebuie să se sesizeze”, a încheiat Luminița Nuță.

Luminița Nuță
Curtea de Apel București, locul unde Luminița Nuță a fost prezentă în ultimele zile

(NU RATA: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! „PACIENTUL 17” A CERUT AJUTOR LA GEROTA CU O SĂPTĂMÂNĂ ÎNAINTE DE A FI DEPISTAT POZITIV, DAR…)

Sâmbătă, încă 187 de cazuri noi de coronavirus

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până pe 6 iunie, pe teritoriul României au fost confirmate 20.290 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre cele confirmate pozitiv, 14.419 au fost declarate vindecate și externate. Au fost înregistrate alte 187 noi cazuri de îmbolnăvire. Totodată, până pe 6 iunie, 1318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, au încetat din viață.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)