O britanică a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată: “Când ne-au anunţat medicii, mi s-a părut o adevărată nebunie”. Care este explicația | VIDEO

Publicat: 17/04/2021 | 11:00

Povestea impresionantă a unei femei din Regatul Unit al Marii Britanii a făcut înconjurul lumii! Rebecca Roberts a rămas însărcinată la scurt timp după ce aflase că urmează să devină mămică, iar vestea a bulversat-o total, pentru că nu știa că este posibil așa ceva. Explicația specialiștilor este simplă și, au precizat aceștia, asemenea cazuri sunt extrem de rare în lume. Gemenii Noah și Rosalie au venit pe lume în toamna anului trecut, mai exact pe 17 septembrie 2020.

Rebecca Roberts a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată

În vârstă de 39 de ani, Rebecca Roberts este mămică de “super gemeni”, pe care i-a conceput la trei săptămâni distanță. Ea a rămas însărcinată după ce a urmat un tratament de fertilizare. Potrivit oamenilor de știință, atunci când o femeie rămâne gravidă, corpul său începe câteva procese biologice care vizează prevenirea unei sarcini concomitente, inclusiv eliberarea hormonilor pentru a opri ovulația. Există însă cazuri rare în care o femeie însărcinată ar putea continua să ovuleze sau să elibereze un ovul, iar acel ovul ar putea fi apoi fertilizat de spermă și implantat în uter. Acest fenomen rar, în care două ovule fertilizate sunt implantate în uter în momente diferite, este cunoscut sub numele de “superfetație”, au scris cei de la Live Science.

“Mi-am făcut o ecografie la 7 săptămâni, apoi o alta la 10 săptămâni. În ambele cazuri, medicul a văzut doar un singur bebeluş”, a declarat Rebecca Roberts, relatează jurnaliștii de la fox19.com.

Ulterior, din senin, a mai apărut un alt bebeluş: o fetiţă, care a dat primele semne de viaţă la ecografia cu ultrasunete din săptămâna a 12-a. Pentru Rebecca Roberts și partenerul ei de viață, Rhys Weave, surpriza a fost una extrem de mare; ei au încercat mulți ani să devină părinți.

“Cu alte cuvinte, am rămas însărcinată în timp ce eram deja însărcinată. Când ne-au anunţat medicii mi s-a părut o adevărată nebunie, pentru că nu ne aşteptam la aşa ceva”, a mărturisit fericita mămică.

“Nu îmi venea să cred că mi se întâmplă mie, dar aşa a fost şi e minunat!”, a mai spus Rebecca Roberts într-un interviu.

“În acest caz, a fost total neobișnuit ca femeia să fi ovulat o dată pentru copilul mai mare și apoi mai târziu pentru copilul mai mic”, a explicat Lillian Schapiro, medic ginecolog.

În cazul Rebbecăi Roberts, la acestă situaţie a contribuit și faptul că femeia a urmat un tratament de fertilizare. Gemenii s-au născut prematur în urma unei operații de cezariană făcută la 33 de săptămâni, respectiv 36, dar, în prezent, ei sunt perfect sănătoşi. Mama spune că vede deja o legătură puternică între cei doi frați, iar Rosalie crește pe zi ce trece, și îl prinde din urmă pe fratele ei mai mare.

Nu rata: Mellina de la Survivor România este însărcinată? Artista s-a afișat cu o burtică suspectă, iar fanii săi au observat-o

Sursa foto: captură video YouTube / SWNS & Instagram / roberts.supertwins (Rare Special Twins)