O bătrânică a incendiat din greșeală Casa Parohială a bisericii. Femeia a vrut cel mai probabil să se încălzească și a dat foc la cartoane

Publicat: 09/12/2020 | 14:37

O bătrânică din Argeș a provocat fără să-și dea seama un adevărat dezastru. Femeia ar fi dat foc la mai multe cartoane marți noaptea, cel mai probabil pentru a se încălzi, însă focul s-a extins la Casa Parohială a Bisericii Olari din Curtea de Argeș.

La fața locului au fost trimise de urgență două autospeciale de intervenție, o autoscară, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. Pompierii s-au luptat pentru a stinge focul înainte ca flăcările să se extindă și la biserca-monument istoric. (CITEȘTE ȘI: O BISERICĂ DIN NEAMȚ A FOST MISTUITĂ DE FLĂCĂRI. INCENDIUL AR FI IZBUCNIT DE LA O LUMÂNARE)

Din păcate, casa parohiala a ars pe o suprafața de 120 mp și flăcările s-au propagat și la anexa aferentă casei parohiale.

Din verificările efectuate de pompieri, cauza incendiului a fost focul deschis în spații deschise. O bătrânica cunoscuta cu probleme psihice, ar fi dat foc la câteva cartoane, iar focul s-a propagat la Casa Parohială. (VEZI ȘI: INCENDIU DE PROPORȚII LA O FERMĂ DIN JUDEȚUL ARGEȘ! MAI MULTE ANIMALE AU ARS DE VII)

Biserica este unicat în această parte a țării prin prezentarea morții pe peretele de est la bisericii.