O asistentă de 32 de ani a murit din cauza coronavirusului, la doar câteva zile după ce a născut

Publicat: 05/01/2021 | 15:13

O asistentă de numai 32 de ani din Buzău, a murit marţi, din cauza Covid-19, la câteva zile după ce a născut prin cezariană. Pe numele ei Andrei Adelina, tânăra s-a prezentat la urgențe la finalul anului, apoi starea ei s-a agravat.

Tânăra s-a prezentat în 30 decembrie la UPU – SMURD, cu tuse şi febră, după ce pe 21 decembrie, însărcinată în 33 de săptămâni, a fost diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR. Tânăra urma un tratament pentru Covid acasă.

La sosirea în UPU, a fost evaluată de către medicul de gardă şi, în momentul consultului, era stabilă hemodinamic şi respirator, cu saturaţie bună.

Citește și: Coronavirus România, 5 ianuarie. 4.729 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, în ultimele 24 de ore

De la maternitate direct la București

Asistenta fusese tranferată la Maternitatea Buzău pentru consult, iar medicul obstetrician a decis să fie transferată la un spital din Capitală.

„S-a luat legătura cu Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei în vederea transferului pacientei. Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din Bucureşti, unde a rămas internată. Pacienta a fost examinată de către medici şi s-a decis să fie operată pentru cezariană, copilul rămânând în Maternitate.

După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată. Starea pacientei s-a deteriorat după operaţia de cezariană, a intrat în stop cardio respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, în cele din urmă declarându-se decesul”, a anunțat UPU Buzău.

Mesajul dureros al colegilor

Asistenta era angajată a SJU Buzău din luna martie 2016. „Cu profund regret anunţăm decesul colegei noastre, în vârstă de 32 de ani, Andrei Adelina, asistent medical în secţia UPU – SMURD, care a decedat în această dimineaţă la un spital din Capitală.

Dispariţia fulgerătoare a colegei noastre ne-a marcat pe toţi şi suntem alături de familia îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanţe”, au transmis foștii colegi.

Nu rata: Încă 121 de români au pierdut lupta cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore