O altă măsură extremă în privința coronavirusului! Românii izolați la domiciliu vor fi monitorizați precum delincvenții!

Publicat: 10/03/2020 | 15:46

O nouă măsură va fi impusă de autorități în România în privința epidemiei de coronavirus. Persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu vor fi monitorizate în permanență prin intermendiul unei brățări și a unor holtere, care va transmite în timp real locul în care aceștia se află. De asemenea, în cele 14 zile, cu ajutorul dispozitivelor va fi verificată și starea de sănătate a fiecărui român.

Proiectul este încă unul pilot, realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 1 şi va fi aplicat, pentru început, doar în Bucureşti, în contextul în care este „cea mai mare aglomerare urbană” , a explicat secretarul de stat, Nelu Tătaru. Proiectul ar urma să fie extins la nivelul întregii țări.

Până în acest moment, autorităţile au la dispoziţie 350 de echipamente, iar până la finalul săptămânii urmează să mai vină încă 500, conform declarațiilor lui Nelu Tătaru. De asemenea, în următoarele săptămâni, autoritățile promit apariția a 3.000 de brățări.

„În momentul acesta este un proiect pilot pentru București, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1 – cei care ne dau aceste holtere sau aceste brățări. În momentul în care se încheie 14 zile, le mutăm la alte persoane și tot așa. Momentan avem 350, vor mai veni încă 500 până la finalul săptămânii. Numărul lor va crește, în următoarele săptămâni, până la 3.000. Bucureștiul fiind cea mai mare aglomerație urbană începem cu el, iar în măsura în care găsim colaborare, putem extinde la nivelul întregii țări. Vom centraliza toate aceste informații și vor ajunge și la minister”, a precizat Nelu Tătaru.