O adolescentă a amenințat că se sinucide și a fugit din centru de plasament! Tânăra a vrut să se înece în râul Trebeș

Publicat: 19/06/2021 | 23:05

Situație la limită în Bacău. O adolescentă a amenințat că se sinucide și a fugit din centrul de plasament în care locuia. Polițiștii au găsit-o încercând să se înece în râul Trebeș. Din fericire, fata a fost salvată.

Personalul centrului de plasament din comuna Mărgineni a cerut sâmbătă ajutor la 112, spunând că o fată de 17 ani își manifesta intenția de a se sinucide și era agitată. Până la sosirea Poliției, adolescenta a reușit să fugă din centrul de plasament, iar oamenii legii au demarat căutările. (CITEȘTE ȘI: SINUCIDERE ÎN IAȘI. ANA MARIA, GĂSITĂ FĂRĂ SUFLARE ÎN BAIE DUPĂ CE S-A OTRĂVIT DIN DRAGOSTE. FATA AVEA DOAR 32 DE ANI)

Poliţişti, împreună cu personal medical, angajaţii centrului de copii şi mai mulţi voluntari au plecat în căutarea tinerei, pe care au găsit-o într-un râu din apropiere. La vederea autorităților fata a amenințat că se va sinucide dacă se apropie cineva de ea. În cele din urmă, tânără a fost convinsă să renunțe la planul sinucigaș și a fost dusă la spital pentru evaluare.

„În urma deplasării la faţa locului, s-a constatat faptul că minora a fugit din centru într-o zonă greu accesibilă de pe albia pârâului Trebeş. S-au efectuat căutări de către poliţişti, împreună cu personal medical, angajaţii centrului de copii şi mai mulţi voluntari.

Minora a fost identificată de poliţişti, în mijlocul pârâului Trebeş, de unde a început să strige că se sinucide dacă vede pe cineva că se apropie de ea. Ţinând cont de pericolul iminent în care se afla minora, având în vedere debitul în creştere al pârâului Trebeş în urma precipitaţiilor abundente, s-a acţionat operativ pentru scoaterea acesteia din apă, fiind convinsă de poliţişti să renunţe la gestul său necugetat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru, citată de Agerpres.