Numărul celor infectați cu noul coronavirus din Rusia a crescut brusc. Reacția lui Vladimir Putin

Publicat: 19/04/2020 | 15:58

Rusia a raportat în prima zi de Paște cel mai mare de pacienți diagnosticați cu COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus. Numai în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 6000 de cazuri, bilanțul ajungând în prezent la 42.853 de îmbolnăviri și 361 de decese.

În aprilie, numărul de cazuri de COVID-19 a crescut accelarat deși Rusia a raportat mult mai puţine infectări decât multe ţări europene occidentale în primele stadii ale epidemiei.

„Toate nivelurile puterii lucrează într-un ritm bun, de manieră organizată şi responsabilă. Situaţia este sub control total. Întreaga noastră societate este unită în faţa unei ameninţări comune”, se menţionează într-un mesaj difuzat duminică de Kremlin, citat de Agerpres.

Mesajul președintelui

Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia dispune de toate instrumentele pentru a trece cu bine de pandemie.

„Analizăm cu prudenţă experienţa altor ţări, interacţionăm activ cu prietenii şi colegii noştri străini, suntem atenţi la ce se întâmplă, urmărim riscurile, ştim ce trebuie făcut şi o vom face când va fi necesar”, a spus el.

Putin a recunoscut că lupta împotriva COVID-19 necesită resurse adiţionale, dar a afirmat că Rusia dispune de ele şi că le va utiliza pentru „a ajuta persoanele, familiile care se confruntă acum cu o situaţie dificilă”