Numărul cazurilor de coronavirus în România a crescut în această seară! Ultimele 7, confirmate într-o oră

Publicat: 12/03/2020 | 21:55

A fost anunţat oficial că numărul cazurilor de coronavirus în România a crescut în această seară! Ultimele şapte au fost confirmate în decursul unei ore. Astfel, bilanțul celor infectaţi cu COVID-19 din ţara noastră a ajuns la 59.

Citeşte şi: Cum se deosebește coronavirusul de gripă? Simptomele care sunt alarmante

Există 59 de cazuri de coronavirus în România

În această seară, autoritățile au transmis că au mai fost confirmate încă 6 cazuri de coronavirus, toate fiind în Hunedoara. Potrivit celor mai noi informaţii, pacienţii au intrat în contact cu femeia de 26 de ani din Hunedoara, care nu a respectat izolarea la domiciliu, întocmindu-i-se dosar penal.
Caz 54: Femeie, 58 ani, pacient
Caz 55: Femeie, 74 ani, pacient
Caz 56: Femeie, 52 ani, pacient
Caz 57: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Caz 58: Femeie, 53 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Caz 59: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical

Citeşte şi: Informaţii noi despre coronavirus. 15 recomandări prin care şi tu poţi preveni răspândirea virusului ucigaş, COVID-19

Tot în această seară, oficialii români au anunţat că un bărbat din Covasna este cel de-al 53-lea caz de coronavirus din România. El s-a întors pe 8 martie din Trentino, Italia. Conform medicilor, bărbatul în vârstă de 53 de ani a fost în contact cu un caz pozitiv şi a stat în autorizolare la domiciliu.

Cazul cu numărul 52: o femeie de 33 ani, care lucrează în Trentino, Italia. Ea s-a întors în urmă cu două zile în România, iar ieri, s-a internat cu o durere în gât la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Cazul cu numărul 51: un bărbat de 21 ani din judeţul Mureş. El este șofer de TIR, a călători în Italia în perioada 4-6 martie. În cursul zilei de 10 martie 2020, tânărul a apelat 112 acuzând simptome care se încadrau în definiția de caz. În prezent, se află internat la secția de boli infecțioase a Spitalului județean din Târgu Mureș. El va fi transferat la Cluj-Napoca