Numărul băcăuanilor intrați în carantină din cauza coronavirusului a crescut de la 4 la 60 într-o singură zi

Publicat: 12/03/2020 | 15:41

Un număr de 56 de băcăuani, care au venit din Italia, au ajuns direct în carantină din cauza noului coronavirus. La ora actuală, la nivelul judeţului Bacău, 593 de persoane sunt monitorizate la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. (VEZI ȘI: A MURIT PRIMUL ROMÂN SUSPECT DE CORONAVIRUS. ADRIAN STREINU CERCEL, PRIMA REACȚIE)

Numărul băcăuanilor aflați în carantină a ajuns la 60, într-o singură zi, după ce, miercuri, doar patru erau în carantină. Situația a devenit dificilă pentru autorități, având în vedere numărul mare de persoane care continuă să vină în Bacău, din Italia. Lor li se pot alătura în următoarea perioadă și băcăuanii care se află în escorta de la graniță și vor ajunge în Bacău în cursul zilei de joi.

Trei noi pensiuni pentru cei care vin din zone de risc

Până joi dimineață, au fost testate 55 persoane (10 cazuri care prezentau simptome şi 45 persoane aflate în carantină). Rezultatele investigaţiei de laborator pentru cinci persoane sunt negative pentru COVID-19, restul fiind în lucru,

Conform prefectului Liviu Miroșeanu, trei pensiuni private din Onești, Slănic și Târgu Ocna vor fi închiriate pentru a-i caza pe cei care vin din zone de risc. Pensiunea din Bacău transformată în spațiu de carantină a devenit neîncăpătoare și se caută și alte locații. (NU RATA: O FEMEIE DE 103 ANI S-A VINDECAT DE CORONAVIRUS ÎN DOAR 6 ZILE)