Nu te-ai fi gândit la asta. Iată ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în scrumieră

Publicat: 15/02/2020 | 14:12

Bicarbonatul de sodiu – NaHCO3 – este un compus chimic anorganic care face parte din categoria sărurilor. Denumirea științifică este hidrogenocarbonat de sodiu. Denumirea de bicarbonat de sodiu trebuie considerată doar o denumire uzuală, fără pretenții științifice, spun specialiștii, însă nimeni nu contestă că există situații în care bicarbonatul de sodiu oferă un… ajutor nesperat.

Nefumătorii dintr-o familie în care se află și un fumător trec prin momente neplăcute din cauza mirosului de tutun și a fumului de țigară. Chiștoacele din scrumieră ridică în camera respectivă un miros ”greu”, iar bicarbonatul de sodiu are ”puterea” de a elimina această problemă. Dacă amesteci puțină apă cu bicarbonat de sodiu și verși lichidul peste țigările din scrumieră – asta în cazul în care întârzii aruncarea lor la coșul de gunoi -, vei observa – după doar câteva minute – că mirosul neplăcut dispare.

Bicarbonatul de sodiu poate fi util și dacă îți miros hainele a tutun după o seară petrecută alături de prieteni fumători. Hainele trebuie înmuiate într-un lighean cu apă fierbinte, potrivit aceleiași surse, iar o jumătate de ceșcuță de bicarbonat de sodiu este adăugată. Hainele trebuie lăsate la înmuiat peste noapte, iar dimineața pot fi spălate. Mirosul neplăcut va dispărea.

Pe de altă parte, și mirosul de tutun din mașină poate fi eliminat cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, tot ceea ce ar trebui făcut fiind amplasarea în mașină a unor săculeți în care se află… bicarbonat de sodiu.