Nu scăpăm de COVID-19 nici la iarnă. “Sper ca până atunci să avem medicația necesară!” Anunțul făcut de Alexandru Rafila

Publicat: 10/04/2020 | 07:19

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, consideră că în lunile noiembrie-decembrie va urma un alt vârf de îmbolnăviri cu coronavirus. Până atunci, reputatul medic trage speranțe că va exista medicația necesară, pentru a ține sub control situația.

VEZI AICI: ORDONANȚA MILITARĂ 8. VELA A FĂCUT ANUNȚUL: CUM VA FI PROGRAMUL MAGAZINELOR ÎNAINTE DE PAȘTE

Dacă reușim să menținem un comportament reținut putem ajunge la o relaxare mai rapidă. Îmi pare bine că domnul ministru Tătaru a preluat punctul nostru de vedere legat de evoluția acestui virus, cu vârful în săptămâna după Paște. Este greu să condamni oamenii că vor să își vadă părinții. Cred că o se depășim numărul de 10.000 de cazuri de îmbolnăviri, cred că 12.000, 14.000 ar fi corect pentru sfârșitul lui aprilie. În noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf, sper că până atunci să avem medicația necesară.

Am primit o donație de azitromicina de la compania Sandoz pentru 10.000 de pacienți. Mai este un antiviral în studiu în Japonia și China și sperăm să ne dea și nouă formula așa îl putem produce”, a spus Alexandru Rafila, la “Marius Tucă Show”.

FĂRĂ AER. Coronavirusul te lasă treptat fără oxigen și te simți ca și cum ai fi sufocat de un asasin invizibil

Totodată, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a subliniat faptul că spălatul des pe mâini este mult mai eficient și recomandat față de utilizarea alcoolului medicinal.

A dispărut chestiunea legată de folosirea banilor, nu trebuie să credem că pe orice punem mâna suntem potențial infectați. Se poartă masca când suntem răciți și ne deplasăm. Restul populației poate să poarte o mască în funcție de disponibilitate. Este recomandată cea chirurgicală și a doua una din material de bumbac. Mi se pare o greșeală să se recomande batisate sau fulare care nu protejează în niciun fel”, a mai spus Alexandru Rafila.

CITEȘTE ȘI: SECRETARUL DE STAT BOGDAN DESPESCU, ANUNȚ TRANȘANT PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA: ”DACĂ VENIȚI ACASĂ…”