Nu scăpăm de COVID-19! Bilanțul la nivel mondial: aproape 1.35 milioane de cazuri și 74.702 de decese

Publicat: 07/04/2020 | 09:18

La nivel mondial, de la depistarea COVID-19 în China, la finalul anului trecut, au fost înregistrate, până marți, 1.346.974 milioane de cazuri de îmbolnăvire şi 74.702 de decese. Din totalul infectărilor, peste 274.000 de oameni au fost vindecaţi.

VEZI AICI: LOVITURĂ DE TEATRU! CINE E DE FAPT „PACIENTUL ZERO” DE LA CARE A PORNIT PANDEMIA. A FOST INFECTAT PE 17 NOIEMBRIE 2019!

Italia rămâne țara cu cele mai multe victime, nu mai puțin de 16.523 de persoane fiind ucise de coronavirus. Urmează Spania, cu 13.341 de morți și SUA, cu 10.871. În Statele Unite ale Americii au fost raportate cele mai multe cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

GEST EMOȚIONANT al unui polițist din Iași care a oprit o femeie fără declarație, mască și mănuși: “Nu prea înțelegea ce se întâmpla și tremura de spaimă!”

0 (zero) decese în China!

Pandemia de coronavirus a pornit din Wuhan, China, specialiștii fiind de părere că focarul a fost reprezentat de o piață de pește. Chiar dacă au apărut, în ultimele luni, și diverse teorii ale conspirației care prezintă scenarii mai mult sau mai puțin credibile, cert este că medicii chinezi au reușit să stopeze numărul infecțiilor, iar acum – pentru prima oară – au raportat 0 decese din cauza COVID-19.

CITEȘTE ȘI: O FEMEIE DE 48 DE ANI, FĂRĂ ALTE AFECȚIUNI MEDICALE, A FOST RĂPUSĂ DE CORONAVIRUS ÎN DOAR 4 ZILE: ”VIAȚA NOASTRĂ A FOST DISTRUSĂ…”

Primul deces din cauza noului coronavirus a fost raportat pe data de 11 ianuarie, iar de atunci nu mai puțin de 3.331 de chinezi șau murit. La un moment dat, situația păra scăpată de sub controlul autorităților medicale din China, numai că specialiștii au recuperat terenul pierdut. Frontierele Chinei au fost închise, iar această măsură radicală a dat rezultate, numărul pacienților infectați cu noul coronavirus scăzând simțitor, a anunțat agenția de știri Reuters.

Numărul total al infectărilor a ajuns la 983. Până în prima zi a acestei săptămâni, 1.033 de pacienţi asimptomatici se aflau sub o atentă observaţie medicală.