Nu este păcăleală! Un șofer din Argeș a fost amendat pentru că a respectat întocmai recomandările Poliției Române!

Publicat: 01/04/2020 | 18:11

Un șofer din Argeș a fost amendat pentru că a respectat întrutotul recomandările Poliției Române. Acesta a fost oprit de un agent care i-a sugerat să deschidă geamul și să-i înmâneze actele pentru că nu vede bine. Însă, șoferul nu a vrut să se supună, motiv pentru care a fost amendat.

Inițial, șoferul i-a arătat documentele polițistului pe geam, exact cum recomandă autoritățile române, însă acesta a vrut să le aibă în mână, pe motiv că nu vede foarte bine. Pentru că s-a împotrivit, șoferul nu doar că a fost amendat cu suma de 1.100 lei, dar a rămas și fără permis și certificatul de înmatriculare.

Scandalul a avut loc marţi în localitatea Bughea de Jos, din judeţul Argeş.  Șoferul din Câmpulung a acționat legal, potrivit recomandărilor Poliţiei Române, arătate și într-un video postat pe contul de facebook. Însă, deranjat de refuz, autoritatea a reacționat dur.

CITEȘTE ȘI:  CONTROALE la Vama Nădlac, după ce unii români au ales să intre în țară pe jos.

„Dă actele, nu văd foarte bine, e vreo problemă?“, a spus poliţistul, dar şoferul a refuzat, ca măsură de autoprotecție. Discuţia dintre cei doi a degenerat rapid. Ameninţat că i se va lua talonul că “aşa vreau eu, găsesc eu un motiv să ţi-l iau”, conducătorul auto a sunat la 112, spunând că se simte ameninţat de către agent. Într-un final, poliţistul l-a invitat la secţia din Câmpulung. Când a ieşit, tânărul a postat pe pagina sa de facebook un filmuleţ cu discuţia pe care a avut-o cu poliţistul şi a menţionat într-un mesaj că a fost amendat cu suma de 1.100 de lei şi că i-au fost luate permisul şi certificatul de înmatriculare.

Explicaţia a venit din partea IPJ Argeş. „A fost luată măsura reținerii permisului de conducere, ca urmare a nerespectării dispozițiilor polițistului rutier, și a certificatului de înmatriculare pentru uzura anvelopelor în limita care pune în pericol circulația pe drumurile publice. Poliţistul i-a dat sancțiuni minime: 580 de lei pentru fiecare abatere”, a transmis IPJ Argeș pentru Libertatea.

CITEȘTE ȘI: CUM SUPRAVEGHEAZĂ , de fapt, țările dezvoltate populația pe vreme de criză medicală

Mai mult, inspectoratul a anunţat începerea unei verificări a modului în care a acţionat agentul de poliţie. Mai ales că toți polițiștii au primit echipamente de protecție, iar agentul argeşean era echipat doar cu mănuşi, dar fără mască.