Nu e o glumă! Coronavirusul afectează şi prognoza meteo! Cum este posibil aşa ceva, pe vreme de pandemie

Publicat: 02/04/2020 | 08:08

Avioanele comerciale reprezintă o sursă importantă de măsurare a vânturilor și temperaturilor globale. Trafictul aerian a scăzut, însă, considerabil în ultimele zile, astfel că pandemia de COVID-19 afectează chiar și prognoza meteo.

VEZI AICI: POŞTA ROMÂNĂ, ANUNŢ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS! TOŢI SUNT AFECTAŢI DE DECIZIE

De altfel, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) a anunțat, deja, că pandemia de coronavirus a început să diminueze fluxul de date care sunt necesare pentru realizarea unor prognoze meteorologice şi modele climatologice fiabile.

În anumite părţi ale lumii, mai ales deasupra Europei, scăderea numărului de măsurători efectuate în ultimele două săptămâni a fost dramatică”, au precizat într-un comunicat reprezentanţii OMM.

SINGURUL REGRET al polițistei care a stat DREPȚI în fața unui medic, în semn de recunoștință: „Domnule doctor, Alexandra vă salută…”

Pe măsură ce scăderea numărului de date obţinute prin observaţii meteorologice realizate cu ajutorul avioanelor continuă să se manifeste şi să se extindă, putem să ne aşteptăm la o scădere graduală a fiabilităţii previziunilor meteo”, a declarat Lars Peter Riishojgaard, specialist OMM în infrastructuri de măsurători meteorologice.

VEZI AICI: CINE ESTE PACIENTUL ZERO DIN SUCEAVA! MEDICII O ACUZĂ CĂ A INFECTAT SUTE DE OAMENI. CE SPUNE SOŢUL FEMEII CĂ S-A ÎNTÂMPLAT, DE FAPT

OMM s-a declarat de asemenea îngrijorată de posibilitatea ca mentenanţa sateliţilor şi a echipamentelor de observare terestre să fie neglijată în perioada următoare dacă numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus va continua să crească.

Impacturile generate de schimbările climatice şi creşterea numărului de dezastre provocate de vreme vor continua. De aceea, este esenţial ca guvernele să fie atente la capacităţile lor naţionale de observări meteorologice şi de avertizare timpurie, în pofida crizei declanşate de COVID-19”, a avertizat Petteri Taalas, directorul OMM.