Nu e o glumă! Amendă record pentru o femeie, după ce a ieşit pe stradă să îşi plimbe broasca ţestoasă. Explicaţia bizară nu i-a mulţumit pe poliţişti

Publicat: 15/04/2020 | 10:50

O femeie din Roma a fost amendată în cursul zilei de luni cu 400 de euro pentru că le-ar fi spus polițiștilor italieni că a ieșit să îți plimbe broasca țestoasă.

Femeia, în vârstă de 60 de ani, se plimbă pe jos împreună cu o broască ţestoasă cand a fost oprită de poliția locală.

„Carabinierii din cartierul Centocelle (…) au amendat o femeie de 60 de ani surprinsă în afara domiciliului fără un motiv justificat”, în ciuda măsurilor de izolare în vigoare pentru combaterea răspândirii virusului, a anunţat marţi biroul de presă al forţelor de ordine într-un comunicat.

Polițiștii nu s-au lăsat impresionați

Explicaţia nu a convins patrula de carabinieri care i-au emis o amendă de 400 de euro, a precizat telefonic pentru AFP maiorul Nunzio Carbone, scrie Agerpres.

Un număr record de amenzi a fost înregistrat în Italia luni, a doua zi de Paşte. Dintre cele 252.148 de controale, 16.545 s-au soldat cu amenzi pentru nerespectarea regulilor care limitează deplasările, reprezentând o creştere de 20,2% în comparaţie cu Duminica Paştelui (13.756 de amenzi).

Conform datelor publicate, duminică şi luni, au fost verificate 465.713 de persoane, dintre care 30.301 nu au respectat restricţiile impuse de autorităţi adică un procent de 6,5%, în comparaţie medie cuprinsă între 3% şi 4% în timpul săptămânii.