Nu e o eroare! ANM anunță: Vin furtuna electrică și grindină în România. Locuitorii acestor zone sunt sfătuiți să se adăpostească

Publicat: 02/03/2020 | 09:46

Administrația Națională de Meteorologie anunță că – deși am intrat în prima lună a primăverii – ninsorile își vor face apariția în mai multe zone ale țării. Mai mult, vor fi înregistrate și unele fenomene periculoase, fiind vorba despre vijelii și grindină. Dar nu vor lipsi nici descărcările electrice.

Specialiștii ANM au emis un cod galben de vânt anumite zone ale țării – Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș -, fiind preconizate intensificări ale vântului cu viteze de până la 80 de kilometri pe oră.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, avertizează meteorologii, fiind anticipate averse, descărcări electrice și, posibil, vijelii și grindină. Intensificări ale vântului vor fi înregistrate și în Moldova sau Dobrogea. În zona montană, viteza vântului poate ajunge până la 100 de kilometri pe oră.

La peste 1700 m – îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali – vor fi prezente ninsorile și, local, va viscoli.