Nu e banc. Cum încearcă oltenii să scape de gripă? Înfăşoară clanțele cu tifon îmbibat în spirt. Imagini inedite de la Primăria din Balș

Publicat: 20/02/2020 | 16:28

Angajaţii Primăriei din oraşul Balş, judeţul Olt, au găsit o metodă inedită, de pe vremea bunicilor, pentru a combate gripa. La uşile mai multor birouri au pus, pe clanţe, tifon îmbibat în spirt. (VEZI ȘI: GRIPA A MAI FĂCUT O VICTIMĂ ÎN ROMÂNIA. BILANȚUL A AJUNS LA 40 DE MORȚI. UN BĂRBAT DIN DÂMBOVIȚA A DECEDAT LA SPITAL)

Pentru a intra în unele dintre birourile Primăriei Balş, printre care şi cel de Urbanism, trebuie să pui mâna pe tifonul îmbibat în spirt cu care sunt acoperite clanţele uşilor. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt spun însă că metoda este ineficientă.

Replica Direcției de Sănătate Publică Olt: „Aşa ceva n-am mai auzit”

„DSP recomandă intensificarea măsurilor de prevenţie, în unităţi de învăţământ sau în unităţile sanitare cu paturi. Să se facă o dezinfecţie curentă, adică nu trebuie firmă specializată, ci infirmierele sau femeile de serviciu, cu substanţe dezinfectante, să şteargă toate suprafeţele: că este vorba despre o uşă sau despre o clanţă sau mobilierul. Însă această măsură le aparţine! Aşa ceva n-am mai auzit”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu. (CITEȘTE AICI: MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, MĂSURI PENTRU PREVENIREA ÎMBOLNĂVIRILOR CU GRIPĂ)